Van Persie geeft Feyenoord vleugels bij bekerzege

Reacties

Met captain Robin van Persie als drijvende kracht won Feyenoord donderdagavond met minimale cijfers van FC Utrecht in De Kuip. De bekerhouder plaatst zich daardoor voor de laatste acht van de TOTO KNVB-beker.

Van Persie geeft Feyenoord vleugels bij bekerzege
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Met respectievelijk tien en acht punten achterstand op PSV en Ajax in de Eredivisie lijken voor Feyenoord de kansen op eremetaal zich voor het tweede seizoen op rij te beperken tot in de TOTO KNVB-beker. Vorig jaar gaf bekerwinst kleur aan een seizoen waarin Feyenoord als vierde eindigde. Donderdagavond moest de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht in eigen stadion als middel werken om de smadelijke 0-2 nederlaag van zondag tegen Fortuna Sittard weg te spoelen.

De aanwezigheid van Robin van Persie in de basiself scheelde voor Feyenoord in elk geval een slok op een borrel. Niet alleen liet de all-time topscorer van Oranje zien zelf nog altijd over uitzonderlijke voetbalkwaliteiten te beschikken, hij leek ook zijn ploeggenoten vleugels te geven.

Het eerste gevaar kwam ook van de voet van Van Persie. De 35-jarige captain van de Rotterdammers zag zijn schot via Oussama Tannane op de lat eindigen. Diezelfde Tannane bracht vervolgens de kansenverhouding in evenwicht toen hij binnen het strafschopgebied wilde aanleggen voor de gelijkmaker. Het was echter Bart Nieuwkoop die uitstekend ingreep.

De ploeg van Dick Advocaat ging op 23 september al met 1-0 onderuit in De Kuip door een goal van Van Persie en ook nu hadden de Domstedelingen hun handen vol aan de Feyenoord-captain. Ook bij de openingstreffer, die na 27 minuten op het scorebord verscheen, speelde Van Persie een rol. De aanvoerder passte de bal naar Sam Larsson, die op zijn beurt een piekfijne voorzet op Tonny Vilhena afleverde. In twee instanties wist hij de bal achter doelman Daniel Jensen te krijgen.

Wie in het vervolg een offensief FC Utrecht verwachtte, kwam bedrogen uit. Het was juist Feyenoord dat via flitsende combinaties een ruimere marge probeerde te vinden. Vilhena was daar zeven minuten na rust héél dichtbij. Via Larsson en Van Persie kwam de bal bij de maker van de 1-0 terecht, maar de tweede treffer van Vilhena kwam er niet omdat hij uitgleed.

Van Persie had zijn sterke spel nog kunnen belonen met een goal, maar hij schoot de bal voorlangs nadat die via onder meer een hakballetje van Jan-Arie van der Heijden voor zijn neus belandde. Omdat ook invaller Luis Sinisterra de paal op zijn weg naar de 2-0 trof, bleef FC Utrecht tot het laatste fluitsignaal loeren op die ene kans op de gelijkmaker.

Advocaat probeerde die gelijkmaker met zijn wissels te forceren. Zo maakte Jean-Christophe Bahebeck voor het eerst sinds 22 oktober 2017 weer speelminuten en kwam ook Nick Venema binnen de lijnen. Laatstgenoemde was net als Timo Letschert nog heel dichtbij in de slotfase, maar Feyenoord trok de welverdiende zege, ondanks een slotfase met lichte stress, over de streep en is een van de acht ploegen die zaterdagavond in de koker zitten.

Onlangs legden we een van de andere uitblinkers, Sam Larsson, enkele ongebruikelijke vragen voor.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.