Van Persie gaat door bij Feyenoord

Reacties

Robin van Persie speelt ook komend seizoen bij Feyenoord. Er werd lang gespeculeerd dat de 34-jarige aanvaller zou stoppen, maar Van Persie heeft besloten om zijn tot medio 2019 lopende contract uit te dienen.

Van Persie gaat door bij Feyenoord

Feyenoord nam Van Persie begin dit jaar over van Fenerbahçe. De aanvaller maakte vijf competitiedoelpunten en was ook belangrijk in de KNVB-bekerwinst in de finale tegen AZ, maar door fysieke klachten kon hij nauwelijks volle wedstrijden spelen, wat geruchten over een pensioen versterkte. In het contract van Van Persie was ook een evaluatiemoment opgenomen waardoor beide partijen afscheid van elkaar konden nemen na dit seizoen.

Onlangs spraken trainer Giovanni van Bronckhorst en algemeen directeur Jan de Jong nog de wens uit dat Van Persie ook volgend seizoen in Rotterdam zou spelen. Na de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waarin de linkspoot voor het eerst negentig minuten speelde sinds zijn terugkeer, gaf Van Persie al aan dat hij zich een aantal weken zou bezinnen op zijn toekomst.

Maandagavond heeft de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal tegen alle verwachtingen in besloten om toch nog een jaar vast te knopen aan zijn rijke carrière.

'Zo'n training in een week dat er niks meer op het spel staat, vlak voor de vakantie, zelfs dan loop ik te genieten. De ploeg waarin ik meedeed, won het onderlinge partijspel met 4-2 en ik had er twee gemaakt. Nou, dan stap ik blij naar binnen, hoor. Dan heb ik het helemaal naar mijn zin. Nog steeds. Het is ook een van de redenen dat ik heb besloten nog een jaar door te gaan met voetballen', licht Van Persie zijn besluit toe in gesprek met VI.

In de Voetbal International van deze week en op VI PRO een uitgebreid gesprek met Robin van Persie. Over zijn positie, zijn rol als mentor en de toekomst.

De carrière van Van Persie: van jonge rebel naar vedette in de top
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.