Van Persie bedankt voor aanbod Feyenoord: 'Ik neem een jaar afstand'

Reacties

Robin van Persie gaat het komende jaar in ieder geval niets in het voetbal doen. Feyenoord hoopte dat de afzwaaiende spits iets wilde doen binnen de club, maar daar bedankt de 35-jarige routinier voorlopig voor.

Van Persie bedankt voor aanbod Feyenoord: 'Ik neem een jaar afstand'

Na zijn laatste wedstrijd tegen ADO Den Haag liet Van Persie weten dat hij een jaar afstand neemt. 'Ja, dat ga ik doen en ik kijk er ergens ook wel een beetje naar uit om die vrijheid te hebben, die heb ik nooit gehad', zei hij tegen FOX Sports. 'Ik ben hartstikke dankbaar voor wat ik heb gekregen van het voetbal en heb veertien jaar in het buitenland geleefd. Dat is prachtig, maar het is ook wel lekker om de vrijheid te hebben en je eigen leven in te delen.'

Ook in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur kan Van Persie, bijvoorbeeld in een adviserende rol, Feyenoord niet helpen. 'Die vraag heb ik niet gehad, maar normaal is het ook zo dat iemand die in aanmerking komt voor die functie wel heel veel ervaring heeft, ook op het zakelijke gebied. Er komt veel heel kijken bij zo'n job, die ervaring heb ik niet', was de ex-speler van Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe duidelijk.

Dat zijn loopbaan na zeventien jaar nu echt ten einde is, bezorgt Van Persie een heel raar gevoel. 'Zeventien jaar lang ben ik gewend geweest dat er altijd weer een volgende wedstrijd komt. En dat is nu niet. Dat besef was er de afgelopen week ook al. Ik voelde me toch wel raar in mijn buik en kreeg er zelfs een beetje puistjes van. Daar heb ik normaal nooit last van, maar deze week in één keer wel. Dat kan daar toch mee te maken hebben', lachte hij.

Van Basten
Van Persie vond het bijzonder dat voormalig bondscoach Marco van Basten in De Kuip aanwezig was bij zijn afscheid. 'Ja, prachtig. Van Basten is een legend, man. Dat is ook zo'n bijzonder persoon. Ik heb hem drie jaar meegemaakt als trainer, alles ging op gevoel, hij is onafhankelijk in z'n doen en laten. Ik keek echt tegen hem op en nog steeds eigenlijk. Daarom was ik vereerd dat hij dat voor mij wilde doen', besloot Van Persie, die in zijn laatste seizoen achttien keer scoorde in dertig officiële duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer R. van Persie
Meer over R. van Persie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.