Van Olympiacos naar vijfdeklasser: de bijzondere transfer van José Holebas

Reacties

José Holebas heeft na zijn vertrek bij Olympiacos een nieuwe club gevonden. De voormalig linksback van onder meer AS Roma is opgedoken bij Bayern Alzenau, uitkomend op het vijfde niveau van Duitsland. Een transfer met een bijzondere achtergrond.

Van Olympiacos naar vijfdeklasser: de bijzondere transfer van José Holebas
© Pro Shots

Holebas keerde in de zomer van 2020 terug bij Olympiacos. Hij volgde de naar Liverpool vertrokken Konstantinos Tsimikas op en werd met de roodhemden kampioen. Voor Holebas betekende het zijn vijfde landstitel in Griekenland.

De 36-jarige Holebas ging op zoek naar een nieuwe club en kwam in contact met Peter Sprung, die aan de basis stond van Holebas' profcarriere. Holebas werd op achttienjarige leeftijd vader en gaf zijn profvoetbaldroom tijdelijk op om in deeltijd in een magazijn te werken. Op die manier kon hij de kost verdienen voor zijn gezin. Een jaar later bond Holebas zijn kicksen weer onder en meldde hij zich op het trainingsveld van SV Damm in Aschaffenburg, waar Sprung speler-trainer was.

'Zijn oom Alfonso bracht hem naar ons toe. Zijn talent, snelheid en linkervoet waren echt uitstekend', vertelt Sprung aan Kicker. Hij besloot zich over de jonge Holebas te ontfermen en maakte de razendsnelle ontwikkeling van de linkspoot van dichtbij mee. Via Viktoria Kahl en TSV 1860 München kwam Holebas bij Olympiacos terecht en daarna volgden avonturen bij AS Roma en Watford (foto).

Sprung en Holebas komen elkaar na zestien jaar weer tegen, want tegenwoordig is de 42-jarige Sprung speler-trainer bij Bayern Alzenau. De geboren Pool is maar wat blij met de komst van Holebas: 'Hij is erg ambitieus en gemotiveerd, gedraagt zich professioneel en zal een enorme boost geven aan de andere jongens.'

Holebas, die bij Bayern Alzenau ook zijn eerste stappen als trainer hoopt te zetten, is verheugd om terug te zijn in de regio waar hij opgroeide en verwacht niet te maken te krijgen met een cultuurshock: 'Voetbal is voetbal, overal. Ik ben altijd gemotiveerd, waar en tegen wie ik ook speel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.