RKC legt doelman met Manchester United-duels op de teller vast

Reacties

RKC Waalwijk heeft Joel Castro Pereira vastgelegd. De 25-jarige Portugese doelman was transfervrij na het aflopen van zijn contract met Manchester United.

RKC legt doelman met Manchester United-duels op de teller vast
© Pro Shots

Pereira maakte al in 2012 de overstap naar Old Trafford, waar hij in 2015 een profcontract signeerde. Een doorbraak bij The Red Devils zat er nooit in: liefst zes keer werd de Portugees verhuurd, waaronder aan KV Kortrijk, Heart of Midlothian en, vorig seizoen, Huddersfield Town.

In totaal speelde Pereira drie officiële duels voor Manchester United, waaronder een Premier League-wedstrijd in het seizoen 2016/17.

'Met de komst van Joel halen we een doelman met veel potentie in huis, die eveneens beschikt over de nodige ervaring', zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubsite van RKC. 'Hij genoot zijn opleiding bij Manchester United en heeft in die periode veel vlieguren gemaakt. Hier in Waalwijk krijgt hij de kans zichzelf verder te ontwikkelen en zullen we samen met hem voor het maximaal haalbare gaan.'

Pereira tekende een contract tot medio 2022 bij RKC, met een optie op nog een seizoen. Bij de club uit Waalwijk verlengde Kostas Lamprou zijn aflopende verbintenis niet. De Griek vervolgt zijn loopbaan bij PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.