Van Nistelrooy doet oproep aan PSV: 'Vernoem tribune naar Van der Kuijlen'

Reacties

Ruud van Nistelrooy is blij met de erkenning die Willy van der Kuijlen heeft gekregen in de vorm van een Willy van der Kuijlen-trofee voor de topscorer van de Eredivisie. Maar als het aan Van Nistelrooy ligt, blijft het daar niet bij.

Van Nistelrooy doet oproep aan PSV: 'Vernoem tribune naar Van der Kuijlen'
© Pro Shots

'Terechte erkenning voor een wereldklasse speler en prachtmens. De volgende stap is een tribune van het Philips Stadion naar hem vernoemen', zo reageert Van Nistelrooy op het artikel van VI waarin bekend werd dat de Willy van der Kuijlen-trofee in het leven is geroepen. Eerder liet Van Nistelrooy ook al van zich horen toen VI's Simon Zwartkruis een dergelijke trofee opperde voor de topscorer van de Eredivisie.

Van der Kuijlen overleed vorige maand op 74-jarige leeftijd. Mister PSV groeide in dienst van de Eindhovenaren (en MVV) uit tot de eeuwige topscorer van de vaderlandse competitie met 311 goals. Nu de prijs voor de Eredivisie-topscorer daadwerkelijk naar Van der Kuijlen is vernoemd, kan Georgios Giakoumakis de eerste topscorer worden die de Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst mag nemen. De Griekse spits van VVV-Venlo is met 24 goals de afgetekende leider van het topscorersklassement van de Eredivisie, op grote afstand gevolgd door Steven Berghuis en Donyell Malen (17 goals).

Van Nistelrooy werd zelf in 1999 en 2000 topscorer van de Eredivisie met respectievelijk 31 en 29 goals. Hij deed dat in beide gevallen eveneens namens PSV. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.