'Van Nistelrooij weet wel hoe hij ons moet raken, dat vind ik mooi'

Ruud van Nistelrooij is naar buiten toe meestal de rust zelve, maar kan binnen de muren van de kleedkamer wel degelijk uit zijn slof schieten. Dat vertelt Ismael Saibari, die vorig seizoen al met Van Nistelrooij samenwerkte bij Jong PSV en dit seizoen van de trainer zijn kans krijgt in het eerste elftal.

Het gaat razendsnel met Saibari, die veel speelminuten maakt bij PSV 1 en vorige week zelfs al mocht debuteren in de Marokkaanse nationale ploeg. In de VI van deze week doet hij zijn verhaal. Daarbij komt ook de samenwerking met Van Nistelrooij ter sprake. De nieuwe hoofdtrainer van PSV oogt voor de buitenwereld altijd kalm, maar Saibari kent ook een andere kant van de voormalig topspits.

'In de rust tegen Twente bijvoorbeeld was hij wel echt heel boos', vertelt Saibari. 'Dat gaat dan niet zacht. Het kon ook echt niet wat we lieten zien. Die eerste helft waren de slechtste 45 minuten die we dit seizoen hebben gespeeld. Dan kan hij moeilijk tevreden zijn. Hij blijft dan echt niet rustig, hoor. Hij heeft die passie en wil winnen. Iedereen luistert dan wel naar hem, is onder de indruk en wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we winnen en hij wat rustiger wordt, haha.'

PSV ging in Enschede met een 2-0 achterstand de rust in en kon een nederlaag vervolgens niet meer voorkomen (2-1). 'We speelden een betere tweede helft, maar hij was wel kwaad dat we die wedstrijd met zo’n eerste helft hadden weggegeven', aldus Saibari over Van Nistelrooij. 'De trainer weet dus wel hoe hij ons moet raken. Dat vind ik mooi. Ook dat hij geloof en vertrouwen in mij heeft. Dat voel ik. Zelfs in de grote wedstrijden heeft hij dat. Ik wil er dan ook alles voor terugdoen en bewijzen dat zijn vertrouwen terecht is.'

Lees het volledige gesprek met Ismael Saibari deze week in de VI, of online via VI PRO: