Van Nistelrooij stapt op bij PSV

Reacties

Ruud van Nistelrooij stopt per direct als trainer van PSV. De 46-jarige trainer stapt vier dagen voor de laatste competitiewedstrijd tegen AZ op nadat er verhalen naar buiten kwamen over kritiek van bepalende spelers op zijn functioneren. Assistent Fred Rutten neemt tegen AZ de honneurs waar.

Van Nistelrooij stapt op bij PSV
© Pro Shots

Van Nistelrooij was bezig aan zijn eerste seizoen bij PSV. De voormalig spits won de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker, maar het hele jaar bestonden er twijfels over de manier van spelen en de kwaliteit van het veldspel van de ploeg uit Eindhoven. PSV had zondag de tweede plaats en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League kunnen veiligstellen, maar liet dat met een 3-3 gelijkspel tegen SC Heerenveen na.

Problemen
Rond het duel met Heerenveen kwamen ook verhalen naar buiten over problematiek in de technische staf en kritiek van een deel van de spelersgroep op het functioneren van Van Nistelrooij en zijn staf. Het is bekend dat een deel van de selectie een groot deel van de staf als te licht beschouwt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De clubleiding, bestaande uit algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart, sprak daar ook over met spelers van PSV. Uiteraard ging het in het gesprek tussen spelers en de twee directeuren ook over Van Nistelrooij, met wie Brands en Stewart wel door wilden.

Twijfels
Het is eveneens bekend dat de coach eerder dit seizoen heeft getwijfeld over doorgaan, terwijl hij voor dit voetbaljaar pas toehapte op deze zware job nadat Marcel Brands bij PSV kwam en hem door gesprekken min of meer overhaalde deze te aanvaarden. Nu heeft Van Nistelrooij dus alsnog besloten om te vertrekken.

'Na verschillende gesprekken over interne zaken die de afgelopen weken werden gevoerd, vond dinsdagavond een gesprek plaats tussen de directie en Van Nistelrooij', schrijft PSV op de clubsite. 'Daarin werd besloten de focus op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ te houden en na het seizoen verder te praten. Van Nistelrooij meldde vanochtend dat er in zijn ogen te weinig draagvlak en support was binnen de club om langer door te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.