Van Nistelrooij over Thijs Slegers: 'Een grote inspiratie voor iedereen hier'

Reacties

Ruud van Nistelrooij is net als iedereen bij PSV aangeslagen door het nieuws van Thijs Slegers. De coach vertelde vrijdag tijdens zijn persconferentie hoe het nieuws van de ernstige gezondheidsproblemen is binnengekomen bij de club.

Van Nistelrooij over Thijs Slegers: 'Een grote inspiratie voor iedereen hier'
© Pro Shots

De manager communicatie, content en perszaken van PSV, die een rijk verleden heeft bij VI, deelde donderdag een bericht waarin hij vertelde dat de afstotingsziekte die hij heeft geen halt toe te roepen is. De medici kunnen niets meer voor hem doen.

Van Nistelrooij begon zijn persconferentie met een reactie daarop: 'Wij zijn aangeslagen na dat nieuws, dat is duidelijk. Het is een mokerslag. Dat moet je heel goed verwerken met elkaar. Als je gaat inbeelden hoe het voor Thijs en zijn gezin en familie moet zijn, dat is zeer, zeer verdrietig.'

De coach vertelde over de nauwe samenwerking met Slegers, over hoe belangrijk hij is voor onder anderen de directie, technische staf en spelers. Van Nistelrooij zei dat bij PSV ook veel inspiratie wordt geput uit onder meer de levenslust van Slegers.

'Je weet wat voor persoon hij is en hoe hij gevochten heeft in de periode nadat hij te horen kreeg dat hij ziek was. Hij heeft gevochten en kwam daar heel goed uit. Dan is er positief sentiment. En nu krijg je deze dreun van ongekende orde. Dat doet zeer veel pijn. Zijn positivisme en levenslust inspireert ons allemaal. Je kunt er goed door relativeren en inspirerend is het ook. Dit is nu een dreun, maar hoe hij zich opstelt - in het leven staat en blijft staan - dat is een grote inspiratie voor iedereen hier', aldus Van Nistelrooij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.