Van Nistelrooij over interesse in Madueke: 'Ik vind het zorgelijk'

Reacties

Op zijn persconferentie in aanloop naar het uitduel met Fortuna Sittard is PSV-trainer Ruud van Nistelrooij ingegaan op de belangstelling voor Noni Madueke. Onder meer Chelsea heeft interesse in de twintigjarige Engelsman.

Van Nistelrooij over interesse in Madueke: 'Ik vind het zorgelijk'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 2
PSV
PSV

Van Nistelrooij ziet het met lede ogen aan, zo vertelde hij vrijdagmiddag in het Philips Stadion. 'Ik weet ook van die interesse in Noni. Dat wil ik liever niet, maar dat bepaal ik niet. Dat er voor hem heel veel belangstelling is, dat ontstaat natuurlijk door zijn kwaliteit en zijn prestaties. Maar dat vind ik wel zorgelijk. Want het is kijken of we hem kunnen behouden, daar hoop ik natuurlijk heel erg op', zei de PSV-trainer.

Of dat gaat lukken, durfde Van Nistelrooij niet te voorspellen. 'Daar moeten wij in ieder geval alles aan doen. Maar je weet ook dat er zaken een vlucht kunnen nemen als de buidel flink wordt getrokken. Maar dan moet je wel klaarstaan met een optie, meerdere opties eigenlijk, want dan zou het betekenen dat je je tweede speler kwijtraakt in de winter', verwijst de trainer naar het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool.

'Ik heb al eerder aangegeven wat mijn wens was: dat er geen speler zou vertrekken in de winterstop. Dat gold ook voor Gakpo en dat geldt voor iedere speler. Als trainer wil je gewoon je beste spelers behouden, dat is duidelijk', benadrukt Van Nistelrooij. 'Maar er kunnen ook situaties ontstaan zoals bij Cody, dat een bepaald type club met een bepaalde aanbieding komt, waardoor een speler en de club tot de conclusie komen dat het niet meer tegen te houden is. Ik hoop niet op nog zo'n scenario, maar ik kan het niet uitsluiten', verzucht de oefenmeester.

Focus
Van Nistelrooij kan niet ontkennen dat de verhalen iets doen met Madueke, maar prijst de focus van de jonge aanvaller. 'In zijn algemeenheid merk ik heel veel focus bij de jongens. Dat heb ik ook altijd over Cody gezegd en dat geldt ook voor Noni. Dat is knap, op die leeftijd. Dat ze bezig zijn met presteren, de rest komt vanzelf. Ik heb het zelf ook meegemaakt toen ik hier speelde, toen kwamen er allemaal geruchten, maar toen had ik een goede afspraak met mijn zaakwaarnemer: bel me pas op het moment dat het écht concreet is. Verder ga ik onverstoorbaar door met mijn ontwikkeling. Dat probeer ik wel te delen met de spelers. Dat is de enige manier om ermee om te gaan', blikt de trainer terug.

'Ik heb al wel geroepen: er mag niemand meer weg, maar je weet ook dat de omstandigheden kunnen veranderen. Als bepaalde clubs met een bepaalde portemonnee komen en de speler voor zijn gevoel geen nee kan zeggen, dan moet je een aantal zaken gaan afwegen. En dan kijk je tegelijkertijd naar goede vervanging. Dan hoop je op de beste uitkomst voor de club, op korte en lange termijn.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 11 jun. 2023
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.