Van Nistelrooij maakt borst alvast nat voor 'topwedstrijd'

Reacties

Ruud van Nistelrooij baalt dat het PSV niet gelukt is om zondag de tweede plaats veilig te stellen. Hij maakt zich nu op voor de 'topwedstrijd' tegen AZ van volgende week. Die is cruciaal in de strijd om plek twee en mag niet worden verloren.

Van Nistelrooij maakt borst alvast nat voor 'topwedstrijd'
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 3
sc Heerenveen
sc Heerenveen

PSV kwam thuis niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen sc Heerenveen. Van Nistelrooij en co. hebben volgende week aan een punt genoeg tegen AZ om alsnog tweede te worden. Het duel met Heerenveen staat symbool voor het seizoen dat PSV draait. 'Dat kun je stellen, ja', zegt Van Nistelrooij op de persconferentie.

'Je kunt het afmaken, maar doe je dan niet. Dat ligt redelijk in de lijn van dit seizoen. De jongens richten zich op na de 1-3 en dat is óók dit seizoen. We weten wat de stand op dit moment is en wat wij moeten doen. Volgende week moeten we ons oprichten', vervolgt de PSV-trainer.

Van Nistelrooij vindt niet dat er één PSV'er schuldig is aan de teleurstellende wedstrijd tegen Heerenveen. 'Ik denk niet dat het fair is om er één persoon uit te lichten. Het team weet dat het teleurstellend was. Wat we meenemen is dat het team zich opricht om alsnog een resultaat te behalen. Je ziet ook dat de invallers belangrijk zijn, dat is belangrijk richting de wedstrijd tegen AZ.'

Uit bij AZ moet het volgende week gebeuren voor PSV. 'AZ-uit is gewoon een topwedstrijd, maar ook een prachtige uitdaging waar we naartoe kunnen leven. We kunnen het seizoen goed beëindigen, ik kijk er erg naar uit. We kunnen ons instellen op een heel goed team. De uitdaging is groot, maar ook mooi.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 11 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.