Van Nistelrooij komt terug op uitspraken over opstootjes in bekerfinale

Reacties

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is vrijdag op zijn persconferentie nog eenmaal teruggekomen op alle opstootjes in de TOTO KNVB-bekerfinale tegen Ajax.

Van Nistelrooij komt terug op uitspraken over opstootjes in bekerfinale
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
1 - 1
PSV
PSV

Direct na afloop van de finale in De Kuip wilde Van Nistelrooij niet te veel woorden vuil maken aan het gedrag van zijn spelers en die van Ajax. De eindstrijd in De Kuip lag continu stil door opstootjes, die het niveau van de wedstrijd bepaald niet ten goede kwamen. 'Het was iets te veel, maar dat gebeurt', zei Van Nistelrooij zondag.

Daar wilde hij vrijdag op zijn persmoment in aanloop naar de Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta nog wel even op terugkomen. 'Ik heb de wedstrijd teruggekeken. Natuurlijk zie je dan het gedrag van spelers en het vaak stil komen liggen van de wedstrijd. Ik had er na de wedstrijd niet heel veel oog voor, omdat het winnen van die pot, die beker, in je hoofd zit. Maar het viel me wel op. Het is iets wat je moet adresseren', vindt de PSV-trainer.

'Dit moet langzaam uit het voetbal gaan verdwijnen. Dat willen we ook met z’n allen. Dat zal het voetbal goed doen. Dat is iets, net als het gedrag op tribunes, waar je naartoe werkt, ook door regelgeving. Je ziet dat dat nu al minder wordt, doordat er wordt ingegrepen. Gebeurt er iets, meteen stoppen. Dan verandert er wat', ziet Van Nistelrooij.

'Het gedrag van spelers is ook de verantwoordelijkheid van ons, als trainers. Maar ook qua regelgeving vanuit de arbitrage. Want als je tegen kaarten aan gaat lopen, dan gaat dat ook vanzelf stoppen. Dat is iets waar we naar moeten kijken, gezamenlijk. Dit is niet nieuw natuurlijk. We hebben ook een fase gehad dat we van Portugese of Italiaanse teams verloren op grote toernooien waarbij we zeiden: “Kijk, we moeten mee in dit soort zaken, want anders zijn we het naïeve landje!” we moeten een balans vinden', vindt de oefenmeester.

'Het gaat om winnen, maar uiteindelijk ook om het spel. Ik denk dat er gezamenlijk een oplossing gevonden moet worden voor het voetbal. Dat zie je in andere sporten terug, de manier waarop gearbitreerd wordt, dan heb je dat er zo uit. Alleen nu is het een nog soort van gedogen bij een opstootje: even uit elkaar en weer door. Maar goed, dat zijn vragen die bij de KNVB en alle bonden moeten leven. Bij de scheidsrechters, maar nogmaals: de verantwoordelijkheid ligt ook bij ons.'

Za 6 mei

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
* Actueel tot en met 11 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.