Van Nistelrooij: 'Ik schat Lukkien zeer hoog in als trainer'

Reacties

Na de winst in de Johan Cruijff Schaal en een gelijkspel bij AS Monaco, begint PSV zaterdagavond aan het Eredivisie-seizoen. Promovendus FC Emmen komt naar het Philips Stadion. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij benadrukt dat de focus op de competitie en niet op de return tegen Monaco ligt.

Van Nistelrooij: 'Ik schat Lukkien zeer hoog in als trainer'
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Afgelopen dinsdag speelde PSV gelijk tegen AS Monaco (1-1). Dinsdag volgt de return in Eindhoven. De belangen zijn groot: er staat zo’n veertig miljoen euro op het spel. De competitiestart tegen FC Emmen van zaterdagavond lijkt een vervelend tussendoortje. Maar de in de Eredivisie debuterende trainer wil daar niks van weten.

Het duel met FC Emmen zegt de trainer net zo belangrijk te vinden als Monaco-thuis. 'Morgen is het allerbelangrijkste', zegt hij. 'De eerstvolgende wedstrijd is het belangrijkste. Daar moeten we ons niveau halen wat we tegen Ajax en Monaco hebben gehaald. En beter. Dat is wat we willen. Zo willen we de competitie starten.'

Het was een behoorlijke slijtageslag in Monaco. Toch denkt Van Nistelrooij alle vertrouwde gezichten beschikbaar te hebben tegen Emmen. Hij wil geen concessies doen aan zijn opstelling, maar neemt de fysieke staat van zijn selectie wel in ogenschouw. 'Morgen ga ik de beste en de meest frisse elf opstellen', zegt hij.

PSV start tegen promovendus FC Emmen. Voor veel supporters een vrij onbekend elftal, maar niet voor Van Nistelrooij. Hij speelde vorig jaar twee keer met Jong PSV tegen het elftal van trainer Dick Lukkien. De Eindhovenaren verloren twee keer. De trainer is dan ook positief over de tegenstander van zaterdagavond.

'Ik moet zeggen dat ik Dick Lukkien zeer hoog inschat als trainer. Ik heb dat gemerkt in de wedstrijden tegen met Jong PSV tegen Emmen. Hoe goed hij zijn team prepareert, de opvatting is erg duidelijk. Dat is nog steeds zo. Emmen wil voetballen, er zit combinatie in, voetballend vermogen. Ze willen ook de tegenstander vastzetten. Dat is zijn speelstijl. Ik verwacht dat hij dat ook gewoon door gaat zetten.'

Nieuwelingen Sávio en Jarrad Branthwaite maken vrijdagavond hun debuut bij Jong PSV. Dat is volgens de trainer niet alleen om speelminuten op te doen. De oud-trainer van Jong PSV benadrukt het belang van de beloftenploeg. 'Ze spelen uit bij Willem II en we willen met Jong PSV maximaal gaan. Dat is de cultuur hier, de mentaliteit hier. Tenminste, zoals ik hem beleef. Vandaag gaan zij presteren. Ze moeten er met Jong PSV alles uithalen in Tilburg.'

Verder ontbreken nog de bekende namen. Zo is Noni Madueke voorlopig niet inzetbaar en is het nog de vraag hoelang Yorbe Vertessen nodig heeft om terug te keren. Carlos Vinícius traint wel weer met de groep mee.

Over Madueke gesproken: in Monaco kon PSV nog niks zeggen over een mogelijke vervanger van de vleugelaanvaller. Het was nog te vers. Tijdens het persmoment vrijdag werd de trainer ernaar gevraagd. Momenteel mogen jonkies Ismael Saibari en Johan Bakayoko vechten om de vacante positie. Maar mogelijk komt er nog wat bij.

Van Nistelrooij wil niet specifiek op de positie van rechtsbuiten ingaan. 'Maar er zijn meer posities en de window is nog steeds open. Dan ben je als PSV bezig om een zo goed mogelijke selectie te krijgen op iedere positie. Daar wordt zeker naar gekeken', zegt hij. Om daar later aan toe te voegen. 'Als je de selectie kan verbeteren, dan is dat een kans die je altijd moet pakken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.