Van Nieuwenhuizen verbijsterd over 'breuk' met Hiddink

Cees van Nieuwenhuizen is 'verbijsterd' over het feit dat Guus Hiddink (foto) hem niet langer als diens zaakwaarnemer beschouwt. De oud-topman van Nike wacht nog op opheldering.

Van Nieuwenhuizen verbijsterd over 'breuk' met Hiddink

Van Nieuwenhuizen las vrijdagochtend op de website van De Telegraaf dat hem 'nogmaals duidelijk te verstaan is gegeven' dat hij 'al lange tijd niet meer de officiële vertegenwoordiger van Hiddink is'.

Van Nieuwenhuizen zegt dit niet van Hiddink zelf gehoord te hebben. 'Ik heb Guus hierover niet gesproken. De afgelopen week hebben we nog sms-contact gehad over een aantal zaken. Uit die contacten heb ik niet afgeleid dat ik nooit meer iets voor hem zou doen', zegt hij tegen Voetbal International.

Om die reden heeft Van Nieuwenhuizen vrijdagochtend in een mailtje opheldering gevraagd aan Hiddink. 'Ik verwacht dat Guus me snel zal bellen of mailen, liefst nog voordat hij op vakantie gaat.' Hiddink verblijft vanaf morgen tot circa half januari in Afrika en Azië.

Eerder liet de kandidaat-bondscoach ook tegenover Voetbal International weten not amused te zijn over de manier waarop Van Nieuwenhuizen zich publiekelijk in positieve zin uitliet over de ambities van Hiddink om bondscoach te worden. Van Nieuwenhuizen heeft daarbij in speelse bewoordingen gezegd dat een verbintenis tussen Hiddink en de KNVB 'bij een kop koffie' geregeld kon worden.

Over die opmerking heeft Hiddink vorige week via de mail zijn ongenoegen geuit bij Van Nieuwenhuizen. De zaakwaarnemer wil inhoudelijk niet op de kwestie reageren. 'Ik wil nu eerst helderheid over mijn eigen relatie met Guus. Ik doe sinds 1996 zijn zaken, we hebben in die kleine twintig jaar wel voor hetere vuren gestaan.' (Frans van den Nieuwenhof)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen