Van Nieff na teleurstellend seizoen in Almelo de grens over

Reacties

Yoëll van Nieff heeft gekozen voor een buitenlands avontuur. De linkspoot verruilt Heracles Almelo voor het Hongaarse Puskás Akadémia FC.

Van Nieff na teleurstellend seizoen in Almelo de grens over

Het lukte Van Nieff nooit om een vaste basisplaats te veroveren bij Heracles Almelo. Afgelopen seizoen kwam hij tot vijftien wedstrijden in de Eredivisie. Hoewel zijn contract nog tot medio 2020 doorliep, stond Heracles Almelo niet onwelwillend tegenover een vertrek van de middenvelder annex verdediger.

Technisch manager Tim Gilissen: 'Yoëll heeft zich het afgelopen seizoen voor honderd procent ingezet voor Heracles Almelo. Desondanks is de samenwerking op sportief vlak niet verlopen zoals beide partijen graag hadden gezien. Yoëll heeft aangegeven een nieuwe uitdaging te willen vinden. We zijn blij voor hem dat dat gelukt is. We wensen hem veel succes.'

Van Nieff speelde pas één seizoen bij Heracles Almelo. Hij streek in 2018 neer bij de Heraclieden na een jarenlang dienstverband bij FC Groningen. Bij de Trots van het Noorden stond hij liefst zeven jaar onder contract, alhoewel hij tweemaal verhuurd werd. In 2013/14 kwam hij een half seizoen uit voor FC Dordrecht en in 2015/16 speelde hij voor Excelsior.

De Groninger tekent bij een nog jonge club. Puskás Akadémia FC bestaat namelijk pas sinds 2005. De club is vernoemd naar de Hongaarse voetballegende Ferenc Puskás, die in het verleden drie keer de Europa Cup I met Real Madrid won. Afgelopen seizoen eindigde Puskás Akadémia FC als zevende in competitie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.