Van Marwijk zegt Saoedi-Arabië af

Reacties

De voetbalbond van Saoedi-Arabië heeft Bert van Marwijk benaderd om terug te komen als bondscoach. De Nederlander heeft echter bedankt voor de eer.

Van Marwijk zegt Saoedi-Arabië af

'Twee maanden geleden kwamen we er niet uit omdat er niet kon worden voldaan aan een aantal eisen wat betreft de samenstelling van staf. Ik ben vanavond benaderd en heb dezelfde eisen neergelegd. Daar wil de bond opnieuw niet aan voldoen. Dan is het voor mij simpel', reageert Van Marwijk.

De Nederlander zorgde er de afgelopen twee jaar voor dat de nationale ploeg van Saoedi-Arabië weer terugkeerde op de voetbalkaart. De ploeg eindigde op de tweede plaats in de Aziatische kwalificatiepoule en plaatste zich daardoor voor het eerst in twaalf jaar rechtstreeks voor het WK te Rusland. Omdat Van Marwijk er in september niet uitkwam met de onderhandelingen werd de Argentijn Edgardo Bauza aangetrokken.

Omdat zijn opvolger in vijf oefenduels drie nederlagen leed (Ghana 0-3, Portugal 0-3, Bulgarije 0-1) werd de roep om de terugkeer van de Nederlander steeds sterker. Woensdagmiddag resulteerde dat in het ontslag van Bauza en in een hernieuwd contact met Van Marwijk. De Nederlander eiste daarop dat een aantal stafleden die eerder waren weggestuurd weer zouden terugkeren, maar dit bleek al meteen een struikelpunt.

Van Marwijk: 'Ik wil alleen beginnen aan deze opdracht als ik denk dat we succes kunnen boeken op het WK. Op deze manier heeft het geen zin.'

Hiddink
Het is duidelijk dat de Saudische bond na het afvallen van Van Marwijk meteen doorschakelt. In de Saudische pers circuleert inmiddels een lijst van mogelijke opvolgers: Juan Antonio Pizzi, Felipe Scolari, Roberto Mancini, Michel Preud'homme, Ramon Diaz en Guus Hiddink. De Saudische bond heeft haast en wil een opvolger aanstellen voordat de WK-loting op 1 december plaatsvindt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.