Van Marwijk mist types als Wouters en Nigel de Jong

Reacties

Bert van Marwijk mist types als Nigel de Jong in het Nederlandse voetbal. De ex-bondscoach van Oranje haalt een recente wedstrijd aan.

Van Marwijk mist types als Wouters en Nigel de Jong
© Pro Shots

'We zijn in veel dingen goed, maar toch ontbreekt er nog wel iets. Neem Ajax - Getafe. Wat je ook van die ploeg vindt, Ajax had er geen antwoord op en de spelers waren zichzelf niet. Ik vind het opvallend, al heeft dat waarschijnlijk niets te maken met onze landsaard', laat Van Marwijk weten in het VI-themanummer over opleiden.

'Voor de halve finale om de UEFA Cup in 2002 stond ik op het veld van San Siro een sjekkie te draaien. De spelers liepen in trainingspak. Toen kwamen de jongens van Internazionale. Dolce & Gabbanapakken, hagelwitte sneakers en een air van heb ik jou daar. Ze gunden ons geen blik. Ik keek naar Van Hooijdonk en Bosvelt en wist genoeg. Kwam goed.'

'Wat dacht je van Jan Wouters? Nigel de Jong, Mark van Bommel? Die types mis ik nú wel in ons voetbal. Daarom maak ik me zorgen als ik lees dat de KNVB geen uitslagen meer wil, ook niet bij Onder-12. De jeugd van nu wordt al niet opgevoed met winnen en nu hóéven ze straks ook niet meer te winnen… Dubbel fout.'

In het interview wordt Van Marwijk geconfronteerd met uitspraken die hij in 2018 deed over opleiden. Lees hier het hele verhaal:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.