Van liedje tot spelers meenemen: Ten Hag is nog niet bezig met Man Utd

Reacties

Hoewel Ajax nog volop verwikkeld is in de titelstrijd gaat veel rond Erik ten Hag al over het volgende seizoen. Ook vrijdag was dat het geval. Toch wilde de coach van de Amsterdammers nog niet te veel stilstaan bij zijn fraaie overgang naar Manchester United.

Van liedje tot spelers meenemen: Ten Hag is nog niet bezig met Man Utd
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 2
Ajax
Ajax

Het Engelse journaille had, zoals de laatste weken wel vaker, ook voor vrijdag een afgevaardigde naar Amsterdam gestuurd. Toch moest die het doen met een enkele quote van de voor volgend seizoen bij de roemruchte Engelse club aangestelde manager. Ten Hag wilde het immers over het komende duel van Ajax hebben, zondag bij AZ. 'Ik ben nog niet bezig met Manchester United. Ik ben bezig met Ajax', zo benadrukte hij. Dat zijn nieuwe klus in Engeland en daarbuiten veel losmaakt, verraste hem dan weer niet. 'Dat ben ik wel gewend, Ajax is ook een grote club. Maar het gaat me niet om de media, maar om het voetbal. Ik moet nu presteren met Ajax', zo legde Ten Hag uit aan de Engelsman.

Toch ontkwam Ten Hag niet aan meer vragen. Zo werd hem gevraagd hoe hij het vindt om mogelijk met Cristiano Ronaldo te gaan werken. 'Dat zijn vragen voor de toekomst. Wij zitten in een belangrijke titelrace en een belangrijke week. Daar wil ik nu mijn aandacht op vestigen en niet op Manchester United.'

Over een speciaal voor hem gemaakt liedje was Ten Hag wel wat loslippiger. Afgelopen week verscheen de hommage van de United-fans aan de huidige Ajax-coach (zie onderaan dit artikel). 'Dat heb ik gezien. Het is creatief, goed gevonden. Ludiek, leuk', zo somde Ten Hag droogjes op.

Haller
Bovendien kwamen de zomerse transferperikelen al even aan bod. Ten Hag trok met Ajax immers diverse spelers aan die hij bij FC Utrecht voor zijn komst naar Amsterdam ook onder zijn hoede had. Een van hen is Sébastien Haller.

Of er afspraken zijn met Ajax over het eventueel aantrekken van Ajacieden zodra hij in Manchester werkt? 'Nee, daar zijn geen afspraken over. Ik heb nu heel goede spelers, maar het is totaal niet aan de orde', aldus Ten Hag, die zich toch nog even in de kaarten liet kijken. 'Utrecht is daar ook nooit slechter van geworden', waarna de Ajax-coach werd geconfronteerd met uitspraken van Haller, die niet mee zou willen naar United. 'Ah ok, jammer', aldus Ten Hag met een glimlach. 'Maar nogmaals: wij moeten kampioen worden, daar hoort Ajax. En in de Champions League. Daar is nu alles op gericht.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.