Van Leeuwen komt weer met verrassende aanwinst voor Twente

Reacties

FC Twente heeft wederom een verrassende naam aan zich weten te binden. Het Portugese talent Rafael Ramos tekent een contract voor een jaar in Enschede, met een optie voor nog een extra seizoen.

Van Leeuwen komt weer met verrassende aanwinst voor Twente

Ramos is een rechtsback, die ook als linksback en rechtsbuiten uit de voeten kan. De 23-jarige Portugees doorliep de jeugd van Sporting Portugal en verkaste in 2012 naar Benfica. 'Een paar jaar geleden gold Ramos als een toptalent in eigen land', aldus technisch directeur Ted van Leeuwen op de site van FC Twente.

Benfica verkocht Ramos in 2014 aan Orlando City, waarna hij ook nog voor Chicago Fire speelde. Met die laatste club kwam de verdediger overeen dat hij zijn contract kon ontbinden, waardoor de weg naar Twente vrij was. 'Als we hem het plezier in het voetballen kunnen teruggeven, kan hij uitgroeien tot een zeer waardevolle speler', stelt Van Leeuwen.

Ramos is de zoveelste surprise die Van Leeuwen met het grootste spelersbudget van de Keuken Kampioen Divisie binnenhaalt. De afgelopen weken verraste Twente met de komst van de Spaanse verdediger Nacho Monsalve, vleugelspits Aitor Cantalapiedra en vleugelverdediger Ricardinho. De Tukkers openen over elf dagen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.