Van Hooijdonk tipt Kazim-Richards bij Feyenoord

Reacties

Wanhopig op zoek naar aanvallende versterking rondt Feyenoord woensdag de transfer af van Colin Kazim-Richards, een in Engeland geboren aanvaller met Turks paspoort.

Van Hooijdonk tipt Kazim-Richards bij Feyenoord

De Rotterdammers huren hem voor een jaar van Bursaspor. Feyenoord kwam Kazim-Richards niet op het spoor na gedegen scoutingswerk, maar na een tip van Pierre van Hooijdonk, zo melden Turkse bronnen rond de speler die vorig seizoen zestien keer in actie kwam voor subtopper Bursaspor.

Hij speelde zijn laatste officiële wedstrijd op 22 februari dit jaar tegen Rizespor. Kazim-Richards is pas 27 jaar, maar heeft al een behoorlijke carrière achter de rug. Hij debuteerde in het seizoen 2006/07 voor Blackburn Rovers en vertrok daarna naar Turkije, waar hij ging spelen bij Fenerbahçe.

Hij kwam vijf seizoenen uit voor de Turkse topclub, onderbroken door een jaar op huurbasis bij het Franse Toulouse. Daarna vertrok hij naar Galatasaray dat hem na anderhalf jaar verhuurde aan Olympiakos en later aan Blackburn Rovers. In september vorig jaar verkocht de club hem voor 250 duizend pond aan Bursaspor, waar hij dus nu alweer mag vertrekken.

Centrumspits
Kazim-Richards speelde 29 interlands en kwam ook uit in de Champions League. De kans is groot dat Feyenoord hem als centrumspits zal gaan gebruiken, in afwachting van de komst van John Guidetti, Bas Dost of Duvon Zapata. Mitchell Te Vrede, die zondag nog scoorde voor Feyenoord tegen ADO Den Haag en de zelfopgeleide Elvis Manu, weten na de komst van Kazim-Richards meteen hoe ze ervoor staan.

Overigens staat Kazim-Richards niet bekend als een doelpuntenmaker. In 203 competitiewedstrijden kwam hij tot twintig goals, maar dat hoeft volgens de beleidsbepalers van Feyenoord geen enkel probleem te zijn, want de vorige spits kon ook geen klinkende statistieken overleggen, voordat hij in De Kuip clubtopscorer werd. Wat dat betreft heeft Graziano Pellè wel de weg geëffend voor iedere aanvaller aan wie wordt getwijfeld.    

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.