Van Hooijdonk maakt einde aan soap en zweert trouw aan NAC

Reacties

Sydney van Hooijdonk blijft dit seizoen speler van NAC Breda. De twintigjarige aanvaller wilde aanvankelijk vertrekken omdat hij niet tevreden was met zijn rol bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Nu gaat hij vechten voor zijn plek in de ploeg van trainer Maurice Steijn die na vijf wedstrijden bovenaan staat. De club en de speler spreken nu de intentie uit om het contract van Van Hooijdonk te verlengen.

Van Hooijdonk maakt einde aan soap en zweert trouw aan NAC
© Pro Shots

Van Hooijdonk, de zoon van Pierre, wil de eerste spits van NAC zijn en had tijdens de voorbereiding concurrentie van Finn Stokkers. De Bredanaren ruilden de aanvaller met RKC'er Mario Bilate. Ondertussen greep Van Hooijdonk zijn kans. De jongeling ontbrak nog tegen Jong AZ, maar scoorde vervolgens vier keer in drie wedstrijden, tegen Helmond Sport (0-2), FC Den Bosch (2-1) en Jong FC Utrecht (0-2).

Het pijnpunt voor NAC was het aflopende contract van Van Hooijdonk. De verbintenis loopt nog tot medio 2021. 'Hij heeft inderdaad nog niet verlengd', zei Steijn afgelopen zondag tijdens de talkshow van Voetbal International. 'Ik wil Sydney graag houden, dat heb ik vanaf dag één aangegeven, maar hij twijfelt toch of hij moet blijven. Ik wil Sydney niet kwijt. Hij is jong, talentvol en heeft denk ik een heel mooie toekomst. Maar Sydney wil spelen. Hij zei letterlijk: "Als dat bij NAC niet kan, dan wil ik weg."'

Gesprekken over een verlenging worden in de komende periode hervat, meldt NAC. Van Hooijdonk doorliep de jeugdopleiding van NAC en speelde tot nu toe 43 wedstrijden in de hoofdmacht. Daarin kwam hij elf keer tot scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer S. van Hooijdonk
Meer over S. van Hooijdonk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.