Van Hooijdonk haalt zijn gram en leidt NAC naar overwinning

Reacties

NAC Breda heeft maandag voor de derde keer op rij gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. Uitgerekend Sydney van Hooijdonk leidde de ploeg van trainer Maurice Steijn naar een overwinning op FC Den Bosch.

Van Hooijdonk haalt zijn gram en leidt NAC naar overwinning
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
2 - 1
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Bij NAC stond Mario Bilate in de basis. De spits was vorige week onderdeel van een opmerkelijke ruildeal met RKC Waalwijk. Finn Stokkers verruilde NAC voor RKC, terwijl Bilate de omgekeerde weg bewandelde. Met Bilate had Steijn zijn gewenste type spits in huis, maar hij raakte hem al snel weer kwijt. Na tien minuten verrekte Bilate een spier en moest hij van het veld.

Zijn vervanger was Van Hooijdonk, die al eerder zijn ongenoegen uitte over zijn situatie bij NAC. De zoon van Pierre van Hooijdonk was onder Steijn niet zeker van een basisplek en dat veranderde na de komst van Bilate niet. NAC was bereid om mee te werken aan een verhuur, maar Steijn gaf vooraf bij FOX Sports aan dat Van Hooijdonk dat niet zag zitten. Hij wilde alleen definitief vertrekken. Met de invalbeurt tegen Den Bosch kreeg de jongeling dan toch een kans. Die greep hij met beide handen aan.

Met Van Hooijdonk binnen de lijnen kwam NAC al snel op achterstand. Jizz Hornkamp kreeg vanaf links een voorzet van Dwayne Green en schoot knap raak in de rechterhoek. Het betekende voor NAC, dat eerder met 6-1 won van Jong AZ en met 0-2 bij Helmond Sport, de eerste achterstand van het seizoen. Pas na rust volgde het antwoord, uitgerekend van Van Hooijdonk. Een corner bleef voor zijn voeten hangen, waarna het voor de spits een koud kunstje was om af te ronden.

Na de gelijkmaker bleef het tot het einde spannend in Breda, waar NAC meer creëerde dan Den Bosch, maar ook goed wegkwam bij een vrije trap van Den Bosch. Tot twee keer toe moest keeper Nick Olij redding brengen. Met nog een kleine vijf minuten aan officiële speeltijd te gaan was het Van Hooijdonk die zich opnieuw liet gelden. Na een pass van Mounir El Allouchi stond de spits op de juiste plek en rondde hij knap af voor 2-1. Zo leidde hij NAC naar de overwinning en is het laatste woord over de Bredase spitsenstrijd nog niet gezegd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.