Van Hintum keert terug bij 'zijn' club Vitesse

Vitesse heeft Marc van Hintum aangesteld als nieuwe technisch manager. De oud-international begint op 1 februari als opvolger van Jan Streuer aan zijn nieuwe klus.

Bij de spelersvakbond VVCS had Van Hintum (40) het naar zijn zin. De lokroep van Vitesse bleek uiteindelijk te groot en te mooi. 'Vitesse is mijn club. Ik heb er als voetballer een fantastische periode gekend', aldus de gewezen linksback. 'De club heeft mij veel gegeven en als je dan gevraagd wordt om weer in dienst te treden, ga je daar serieus over nadenken.'

Algemeen directeur Paul van der Kraan heeft hoge verwachtingen van de samenwerking met 'kind van de club' Van Hintum. Het gebrek aan ervaring was geen onoverkomelijk bezwaar voor de Arnhemmers.

'Ik ben mij er van bewust dat de rol van technisch directeur een zware is en dat Van Hintum nog maar aan het begin van zijn carrière staat', aldus Van der Kraan. 'Maar, je moet toch een keer beginnen en in onze gesprekken werd al snel duidelijk dat zijn visie en ambitie past bij Vitesse.'

Voor zijn vertrek naar Hannover 96 speelde Van Hintum vijf jaar bij Vitesse. In Arnhem kwam de achtvoudig international tot 126 competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen