Van held tot schlemiel: ongekende blunder Dúbravka helpt Spanje in het zadel

Reacties

Martin Dúbravka is binnen achttien minuten van Slowaakse held naar ongekende schlemiel gegaan in de groepswedstrijd tussen Slowakije en Spanje. Nadat hij een penalty van Álvaro Morata op fraaie wijze stopte, blunderde hij vervolgens op ongelooflijke wijze.

Van held tot schlemiel: ongekende blunder Dúbravka helpt Spanje in het zadel
© Pro Shots
Slowakije
Slowakije
0 - 5
Spanje
Spanje

Dat Slowakije na een half uur spelen nog op 0-0 stond tegen Spanje was niet in de laatste plaats te danken aan Dúbravka. De doelman van Newcastle United keepte ijzersterk en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat het penaltytrauma van Spanje nog maar eens werd vergroot. En daarmee bleef Slowakije bovendien op koers voor een plek in de achtste finale.

Maar na een half uur kon Dúbravka wel door de grond zakken. Pablo Sarabia schoot namens Spanje op de lat, waarna het een tijdje duurde voordat de bal daalde. Dúbravka had zo alle tijd om te besluiten wat hij met de bal ging doen, maar zijn timing liet hem volledig in de steek. De Slowaakse doelman probeerde de bal over de lat te tikken, maar in plaats daarvan sloeg hij de bal in eigen doel: 0-1 Spanje.

Dúbravka was daarmee alweer de zevende (!) speler met een eigen goal op dit EK. Wojciech Szczesny was dit EK nog de eerste doelman ooit met een eigen goal op een EK, maar na de Pool hebben nu ook de Finse doelman Lukás Hrádecký en Dúbravka er eentje op hun naam. Verder maakten ook Raphaël Guerreiro, Rúben Dias, Mats Hummels en Merih Demiral een eigen goal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zweden
3
2
1
0
4-2
+2
7
2
Spanje
3
1
2
0
6-1
+5
5
3
Slowakije
3
1
0
2
2-7
-5
3
4
Polen
3
0
1
2
4-6
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.