Van Hecke krijgt zijn zin: via Brighton naar Utrecht

Reacties

Jan-Paul van Hecke lijkt komend seizoen voor FC Utrecht te gaan spelen. De centrale verdediger van NAC Breda maakt daarmee zijn gewenste stap naar de Eredivisie.

Van Hecke krijgt zijn zin: via Brighton naar Utrecht
© Pro Shots

De twintigjarige Zeeuw heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de voorkeur gaf aan een subtopper in de Eredivisie boven een buitenlands avontuur. Nu lijkt hij beide te krijgen. Premier League-club Brighton & Hove Albion is bereid te voldoen aan de transfersom en is bereid Van Hecke een jaar bij Utrecht te stallen. Over de laatste details omtrent de deal zal de komende dagen worden onderhandeld.

De transfersoap rond de afgelopen seizoen doorgebroken verdediger duurt al een tijdje. NAC bereikte al een akkoord met AS Monaco, maar aangezien de Ligue 1-club Van Hecke direct wilde verhuren aan Cercle Brugge (zoals ze ook met Anthony Musaba van NEC deden) hield de speler zelf de boot af.

Bij Brighton wordt Van Hecke formeel ploeggenoot van Joël Veltman en Davy Pröpper. De Engelse betalen ruim twee miljoen euro aan NAC, via bonussen kan dat bedrag oplopen richting de drie miljoen. De nu bedachte constructie lijkt voor alle partijen goed. Van Hecke, die al in een eerder stadium met AZ en Utrecht sprak, wil graag naar de Domstad, Brighton hoopt een later verkoopbare speler in huis te hebben en NAC kan eindelijk investeren.

De Bredase club heeft financiële middelen nodig om de selectie te kunnen versterken. Gisteren nog moest trainer Maurice Steijn toezien dat een hereniging met zijn voormalige pupil Johnatan Opoku niet doorging, omdat de aanvallende middenvelder voor De Graafschap koos.

Met name in aanvallend opzicht heeft NAC dringend nieuwe impulsen nodig. Met het geld dat voor Van Hecke binnenkomt wil de Parel van het Zuiden Kaj de Rooij van FC Eindhoven aantrekken. NAC heeft zich al bij de provinciegenoot gemeld voor de talentvolle linksbuiten. Ook moet er nog een centrale aanvaller bij komen. Nick Runderkamp is overigens op proef in Breda. De centrale middenvelder had een aflopend contract bij FC Volendam. Met Torino Hunte en DJ Buffonge heeft NAC nog twee proefspelers rondlopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer J. van Hecke
Meer over J. van Hecke
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.