Van Hanegem zet vraagtekens bij 'stuntelende' defensie Feyenoord

Reacties

De sportieve problemen van Feyenoord zijn volgens Willem van Hanegem ook terug te voeren op de haperende verdediging. In zijn ogen worden goals te makkelijk weggegeven.

Van Hanegem zet vraagtekens bij 'stuntelende' defensie Feyenoord

Van Hanegem is kritisch over de manier waarop Feyenoord omgaat met een voorsprong. Niet de gebrekkige afronding is het grootste probleem. 'Ze stonden voor tegen Roda JC, Shakhtar Donetsk en ADO Den Haag en telkens kwamen de tegenstanders met twee vingers in de neus terug', aldus de oud-international in het AD.

'Tegen Shakhtar was dat misschien nog te verklaren, want die hebben met Fred, Bernard en Marlos drie geweldige Brazilianen in huis. Maar Roda JC? Kom op, zeg. Die ploeg is zo matig, dat geloof je bijna niet', aldus Van Hanegem.

Zondag ging het in de ogen van Van Hanegem ook weer fout. 'Ook van ADO Den Haag moet Feyenoord gewoon winnen. Maar die 1-1, waar Ridgeciano Haps en Tonny Vilhena zich lieten ringeloren op slag van rust, en die 2-1, waar Brad Jones alweer helemaal mis zat, dat kan eigenlijk helemaal niet op dit niveau. Die goal van Aaron Meijers was schitterend natuurlijk, dat was een momentje voor de fijnproever. Maar dat verdedigende gestuntel, ongelooflijk.'

'Als Feyenoord scherp was, had ADO die wondergoal nooit gemaakt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.