Van Hanegem: 'Verdoen onze tijd met hopen dat we het nog redden'

Reacties

Willem van Hanegem kent geen twijfel meer over de kansen van Oranje. De oud-international wil dat de blik wordt gericht op de toekomst.

Van Hanegem: 'Verdoen onze tijd met hopen dat we het nog redden'

Alle positieve scenario's ten spijt, Van Hanegem ziet Nederland het WK in 2018 niet meer halen. 'Ik ben al geen type dat met een rekenmachine in de hand naar een wedstrijd gaat zitten kijken, maar dat hoeft ook helemaal niet. Ik geloof er niet meer in', zegt de oud-international in het AD.

De optredens tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) en Bulgarije (3-1 zege) hebben hem somber gestemd. 'Zo slecht als de afgelopen twee interlands heb ik het Nederlands elftal eigenlijk zelden zien spelen. Misschien wel nooit. Nee, zelfs niet in de donkere jaren 80, toen we ook een tijdje totaal niet meer meetelden in Europa', aldus Van Hanegem.

'Ik zeg eerlijk: van Arjen Robben hebben we al die jaren genoten, maar ook hij straalt uit dat er totaal geen vertrouwen meer is', zegt de oud-international. 'Onze bondscoach vond dat we niet meer moesten terugkijken. Oké, terugkijken heeft misschien geen zin meer, maar laten we dan ver vooruit kijken.'

Van Hanegem ziet wel perspectieven op de langere termijn. 'We verdoen nu onze tijd met hopen dat we het nog redden. Pak de grootste talenten, stel een selectie van dertig spelers samen en zorg ervoor dat die gasten door het vuur willen gaan voor Oranje. Kijk nu al naar jongens van 16, 17 of 18 jaar en ga aan de slag met die grote talenten, want die zijn er. Te vroeg? Kijk even op internet de beelden van die tiener die Wales zaterdag langs Oostenrijk schoot. Ben Woodburn, 17 jaar. Leeftijd zegt weinig, maar instelling des te meer.'

'Het was bij Oranje na afloop een rariteitenkabinet'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.