Van Hanegem spreekt zich uit over Bijlow en Blind: 'Gekkigheid'

Reacties

Het WK werpt bij Ajax schijnbaar zijn schaduw 'al weken' vooruit, zo zegt Willem van Hanegem in zijn column in het AD. Hij constateert dat Feyenoord-doelman Justin Bijlow niet in de war is geraakt door het gegoochel in Zeist.

Van Hanegem spreekt zich uit over Bijlow en Blind: 'Gekkigheid'
© Pro Shots

In de ogen van Van Hanegem is Bijlow terecht opgenomen in de WK-selectie van Nederland. 'Door al het gegoochel met de keepers zijn ze allemaal een beetje van slag heb ik het idee, maar Bijlow dus niet. Die is juist in vorm, met afstand onze beste keeper als je het mij vraagt. Als koploper maandag binnen wandelen in Zeist, dat is toch lekker hoor.'

Van Hanegem plaatst de koppositie van Feyenoord in perspectief. 'Eerlijk is eerlijk: als je Ajax en PSV nu ziet, val je ook niet achterover van de klasse toch?', aldus de oud-international. 'Als de oorzaak van de slechte prestatie van Ajax in Emmen te maken heeft met het feit dat het WK in Qatar voor de deur staat, dan zijn die spelers er dus al weken mee bezig. Wat een armoede', zegt Van Hanegem.

De oud-international wijst daarbij ook op de rol van de veelbesproken Daley Blind. 'Toen Calvin Bassey eruit ging, stond het nog 1-3 voor Ajax. Met Daley Blind werd het 3-3. Dat zeg ik niet om vervelend te doen over Blind. Ik hoor nu mensen zeggen dat hij inderdaad traag is, maar dat het elftal een beetje om hem heen gebouwd moet worden. Dat doen de Argentijnen bij Messi. Maar dat doe je niet bij een linksback of centrale verdediger, want dat is gekkigheid.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.