Van Hanegem kijkt met angst en beven vooruit naar De Klassieker

Reacties

In de eerste speelronde na de winterstop verspeelde de traditionele topdrie punten. Willem van Hanegem is kritisch op Feyenoord, dat komende zondag tegenover Ajax staat.

Van Hanegem kijkt met angst en beven vooruit naar De Klassieker

Zowel PSV als Ajax verspeelde in de slotfase punten tegen respectievelijk FC Emmen en SC Heerenveen. Beide teams liepen echter wel uit op Feyenoord, dat eerder in de speelronde met 3-1 verloor van PEC Zwolle. De Rotterdammers staan nu elf punten achter op nummer twee Ajax, PSV heeft een voorsprong van dertien punten op de nummer drie van de Eredivisie.

Zondag staat De Klassieker in De Kuip op het programma en Van Hanegem ziet die wedstrijd met knikkende knieën tegemoet. 'Ik houd ondanks het geklooi van Ajax mijn hart vast voor De Klassieker komende zondag', schrijft hij in zijn vaste column in het Algemeen Dagblad.

'Want Feyenoord klooide ook maar wat aan en niet voor het eerst', gaat de oud-speler van de club verder. 'Ik denk niet dat Feyenoord de lef zal durven tonen die het tegen PSV eerder wel toonde', blikt Van Hanegem terug op vorig jaar, toen Feyenoord het toen nog foutloze PSV aftroefde in eigen huis.

Van Hanegem vindt dat het tijd is voor verandering. 'De mensen die ik spreek, veel Feyenoorders, maar ook veel niet-Feyenoorders, zien allemaal maar één oplossing. Een frisse wind, andere mensen aan het bewind die de koers gaan uitzetten. En misschien is dat moment wel aangebroken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.