Van Hanegem: 'De Argentijnen niet groter maken dan ze zijn'

Reacties

Volgens Willem van Hanegem is het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK zeker kansrijk tegen Argentinië. De legende stoort zich aan het ophemelen van tegenstanders en is niet zo onder de indruk van de Argentijnen.

Van Hanegem: 'De Argentijnen niet groter maken dan ze zijn'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

In zijn column in het AD haalt hij aan hoe er volgens hem in de aanloop naar de achtste finale tegen de Verenigde Staten (3-1) interessant werd gedaan over de spelopvatting van de Amerikanen. 'Als je de gebroeders Knot, Zimmerman en Ream, in het centrum achterin zag staan en die linksback Robinson, dan sprongen de tranen toch in je ogen?', aldus de oud-international en voormalig assistent-bondscoach, die zaterdag zag dat de Amerikanen 'een heel matig elftal' hebben.

Van Hanegem is niet onder de indruk van wat hij van Argentinië heeft gezien. Bij de komende tegenstander van Oranje was er volgens hem in de achtste finale tegen Australië regelmatig sprake van chaos. 'Tegen Argentinië hebben we echt wel een kans, want dat elftal rent en vliegt maar. Ze zijn aan het overleven vanaf de allereerste minuut, zelfs tegen Australië dat een elftal heeft zonder ook maar één goede speler. Natuurlijk, Messi maakt het verschil. Maar die backs Molina en Acuña doen maar wat. De spelers zijn nog onrustiger dan het publiek', zegt hij.

'Als we nou eens beginnen om deze week Argentinië niet groter te maken dan ze zijn', roept Van Hanegem op, waarna hij net als Louis van Gaal tot de conclusie komt dat het in balbezit vrijdag wel beter zal moeten bij het Nederlands elftal. 'Oranje kan de halve finale bereiken, maar alleen als we inzien dat het tegen Amerika gewoon niet goed genoeg was.'

Poll (gesloten) Welk land plaatst zich voor de halve finale?
  • 70% Nederland (10.596 stemmen)
  • 30% Argentinië (4.469 stemmen)
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.