Van Ginkel wil een voorbeeld zijn na zoveelste comeback bij PSV

Reacties

De transfer Marco van Ginkel naar PSV is afgerond. De 28-jarige middenvelder is dolblij met zijn definitieve overstap, zo vertelde hij na het ondertekenen van zijn contract voor twee jaar.

Van Ginkel wil een voorbeeld zijn na zoveelste comeback bij PSV
© Pro Shots

De definitieve terugkeer van Van Ginkel naar Eindhoven hing al geruime tijd in de lucht. De middenvelder werd in 2013 door Chelsea overgenomen van Vitesse, speelde daarna op huurbasis voor AC Milan en Stoke City, voordat hij in de winterstop van 2015/16 voor het eerst werd verhuurd aan PSV. Hij keerde daarna terug naar Londen en revalideerde van een knieblessure om in december 2016 terug te keren naar het Philips Stadion.

Ook in 2017/18 werd hij daarna door PSV gehuurd van Chelsea, waarna hij wederom onder het mes moest vanwege een knieblessure. Hij kwam twee seizoenen niet in actie en keerde in het begin van het seizoen 2020/21 voor een vierde keer terug bij PSV. Nu is zijn contract bij Chelsea afgelopen en stapt hij dus definitief over naar Eindhoven, iets wat donderdag al rondkwam.

Nu heeft de club hem ook daadwerkelijk gepresenteerd. 'Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat ik me thuis voel bij PSV', aldus Van Ginkel op het digitale thuis van zijn club. 'PSV is altijd goed voor mij geweest. De club heeft me geholpen tijdens mijn herstel en het contact tussen mij en PSV was ook in tijden dat ik hier niet speelde altijd hecht. Het afgelopen jaar heb ik hier weer mogen ervaren wat het is om profvoetballer te zijn en ik ben ervan overtuigd dat ik een bijdrage kan leveren aan de ambities van PSV. Ik kijk er naar uit om te strijden om het kampioenschap, plaatsing voor de groepsfase van de Champions League en wil een voorbeeld zijn voor de talentvolle spelers in onze selectie.'

Ook directeur voetbalzaken John de Jong is blij. 'Wij wilden Marco graag definitief vastleggen en Marco sprak al tijdens het afgelopen seizoen uit bij PSV te willen blijven', stelt hij. 'Je zoekt in een selectie altijd naar balans in leiderschap, mentaliteit en talent. Marco is in leiderschap en karakter een voorbeeld voor jong en oud en kan nu hij volledig fit is nog meer zijn stempel drukken op het team dan hij afgelopen seizoen al deed. Het bewijs daarvoor leverde hij tijdens de laatste drie wedstrijden van het seizoen. De manier waarop Marco met zijn sport omgaat omschrijft zich het best als enorm professioneel. Het feit dat hij zich na zijn blessure terugknokte onderstreept dat.'

Na Joël Drommel, André Ramalho en Philipp Mwene is Van Ginkel de vierde versterking voor komend seizoen. Hij sluit op 25 juni aan bij de eerste training van PSV in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren kunnen de ervaren kracht goed gebruiken, want over iets meer dan een maand wacht het eerste Champions League-duel met Galatasaray in de tweede voorronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.