Van Ginkel vol ongeloof na nieuwe dreun PSV

Met afgrijzen zag Marco van Ginkel dat zijn ploeg in de blessuretijd een 2-3 voorsprong uit handen gaf tegen FC Groningen. Na de kansloze nederlaag bij Ajax (3-0) afgelopen weekend een nieuwe klap in het gezicht van de koploper.

'Ongelooflijk', waren de eerste woorden van de PSV-aanvoerder na afloop van het duel tegenover de camera's van FOX Sports. 'Het is echt zuur. De eerste helft is er niks aan de hand en spelen we goed voetbal. Uiteindelijk krijgen we een goal tegen via een vrije trap, daar is niet zoveel aan te doen. Vervolgens maak je de 1-3 en moet je het duel gewoon op slot gooien.'

Dat gebeurde niet en Groningen ging 'alles of niets' spelen voor het eigen publiek. Van Ginkel, die wel twee goals voor zijn rekening nam, zag dat zijn ploeg daar niet goed mee om wist te gaan. 'Ze brengen in de rust Mahi en Veldwijk en dat weet je dat ze aanvallender gaan spelen en wordt het moeilijk. We hadden in de tweede helft moeite met dat opportunistische spel. We verloren de hele tijd de tweede bal en dan gaat-ie er op het eind nog in ook.'

Van Ginkel antwoordde tot slot bevestigend op de vraag of zijn club nu in de hoek zit waar de klappen vallen. De Eindhovenaren hebben voor de winterstop nog twee wedstrijden de tijd om uit die gevreesde hoek te komen. In eigen huis krijgt PSV nog ADO Den Haag en Vitesse op bezoek.