Van Ginkel nieuwe aanvoerder PSV, Pröpper gepasseerd

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu heeft bij de officiële start van het nieuwe seizoen enkele opvallende wijzigingen doorgevoerd. Luuk de Jong is zijn aanvoerdersband kwijtgeraakt aan Marco van Ginkel, terwijl Davy Pröpper op de bank begint in de derde voorronde van de Europa League.

Van Ginkel nieuwe aanvoerder PSV, Pröpper gepasseerd

Pröpper was vorig seizoen onomstreden bassispeler, maar Cocu geeft in het thuisduel met NK Osijek de voorkeur aan een middenveld met Jorrit Hendrix (de vervanger van de aan Real Betis verkochte Andrés Guardado), Bart Ramselaar en de opnieuw van Chelsea gehuurde Marco van Ginkel. 

Van Ginkel werd al getipt als een van de spelers die het voortouw moet nemen na het vertrek van Guardado en is meteen gebombarbeerd tot captain van PSV. Zoals verwacht zijn er nog geen basisplaatsen voor aankopen Derrick Luckassen en Hirving Lozano.

Voor de Eindhovenaren staat in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen een ticket voor het hoofdtoernooi van de Europa League op het spel. Rekent de nummer drie van afgelopen seizoen af met Osijek, dan levert dat een plaats in de play-offs op. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Van Ginkel, Hendrix, Ramselaar; Bergwijn, De Jong, Locadia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.