Van Gerd Müller tot Robben: Haaland troeft iedereen af met nieuw record

Reacties

Erling Haaland heeft bij zijn rentree voor Borussia Dortmund meteen twee Bundesliga-records gevestigd. De 21-jarige doelpuntenmachine had zaterdagavond slechts zeven minuten nodig om tot scoren te komen.

Van Gerd Müller tot Robben: Haaland troeft iedereen af met nieuw record
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Haaland bleek vrijdag verrassend snel te zijn hersteld van een blessure waarvan eerst nog werd verwacht dat die hem mogelijk de rest van het kalenderjaar aan de kant zou houden. En het Noorse fenomeen bleek ook niet lang nodig te hebben om meteen weer te doen waar hij goed in is: scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn eerste Bundesliga-goal sinds 16 oktober en zijn tiende competitiegoal van het seizoen stelde Haaland de overwinning van Dortmund op VfL Wolfsburg veilig, wat hem na afloop op complimenten kwam te staan van zijn ploeggenoten. En de clubtopscorer is ook meteen weer twee records rijker.

Door zijn treffer tegen Wolfsburg is Haaland nu namelijk de speler die de minste wedstrijden nodig had om tot vijftig goals in de Bundesliga te komen: vijftig. De oude recordhouder Timo Konietzka had daar 63 duels voor nodig. Ook is Haaland met 21 jaar en 129 dagen nu de jongste speler met vijftig goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fenomeen
Trainer Marco Rose noemde Haaland na afloop een fenomeen. Ook de Duitse media zijn lovend. Kicker noemt zijn cijfers 'niet te bevatten' en rekende uit welke spelers na vijftig duels de meeste Bundesliga-goals hebben gemaakt. Haaland is uiteraard de koploper van de lijstje.

De Noor laat een indrukwekkend rijtje namen achter zich. Zo scoorde Bundesliga-topscorer aller tijden Gerd Müller slechts 32 keer in zijn eerste vijftig competitiegoals voor Bayern München, eentje minder dan Arjen Robben. Robert Lewandowski ontbreekt met twintig goals in de top van de lijst.

meeste goals in eerste 50 bundesliga-duels

Speler Club Goals
Erling Haaland (Noo) Borussia Dortmund 50
Uwe Seeler (Dui) Hamburger SV 44
Timo Konietzka (Dui) Borussia Dortmund 41
Grafite (Bra) VfL Wolfsburg 40
Horst Hrubesch (Dui) Hamburger SV 38
Klaus Matischak (Dui) Schalke/Werder 36
Luca Toni (Ita) Bayern München 36
Christian Müller (Dui) 1. FC Köln 35
André Silva (Por) Eintracht Frankfurt 34
Roland Sandberg (Zwe) 1. FC Kaiserslautern 33
Günter Pröpper (Dui) Wuppertaler SV 33
Rudolf Brunnenmeier (Dui) 1860 München 33
Arjen Robben (Ned) Bayern München 33
Toni Polster (Oos) 1. FC Köln 32
Gerd Müller (Dui) Bayern München 32
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.