Van Geel neemt het op voor gemeente: 'Utopie dat fans thuis zouden blijven'

Reacties

Martin van Geel heeft de gemeente Tilburg verdedigd voor het organiseren van een supportersplein. De directeur van Willem II betreurde wel het gedrag van de fans.

Van Geel neemt het op voor gemeente: 'Utopie dat fans thuis zouden blijven'
© Pro Shots

Het eerste Europese thuisduel van Willem II na vijftien jaar heeft buiten het veld gezorgd voor veel ophef. De kritiek spitste zich toe op het supportersplein dat met een vergunning van de gemeente was georganiseerd om de fans de gelegenheid te geven de wedstrijd tegen Rangers FC samen te kunnen volgen.

De supporters van Willem II hielden zich echter niet aan de coronarichtlijnen. Dat leidde tot een publieke discussie over de keuze voor een supportersplein om de fans tegemoet te komen die niet in het stadion mochten zijn.

Willem II heeft een dag na het duel met de gemeente de gang van zaken besproken. Algemeen directeur Martin van Geel heeft daarbij andermaal zijn steun uitgesproken voor de gemeente. 'Dat al onze supporters na vijftien jaar weer een Europese thuiswedstrijd voor de buis zouden gaan bekijken, is een utopie. Zo'n wedstrijd willen ze samen beleven en dat vinden wij heel logisch.'

Van Geel nam wel afstand van het gedrag van de fans. 'Wij betreuren dat op het plein de coronarichtlijnen niet opgevolgd zijn. Ieder individu moet zijn of haar verantwoordelijkheid daarin nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.