Van Gastel, Ter Avest weg bij De Graafschap

De Graafschap neemt afscheid van Jean-Paul van Gastel en Berthil ter Avest. Beide routiniers hebben van de nieuwe trainer Frans Adelaar te horen gekregen dat ze niet in aanmerking komen voor een verlenging van het aflopende contract.

Van Gastel, Ter Avest weg bij De Graafschap

De Graafschap noemt de financiën als doorslaggevende reden, maar het was ook een technisch besluit. 'Enerzijds gaat het om financiën, maar ook de positie van beide spelers is een reden. Op hun posities zijn we goed voorzien en ligt niet de prioriteit ons te versterken', vertelde hoofdscout John van den Brom tegen Omroep Gelderland.

Ook de blessuregevoeligheid heeft meegewogen. Jean-Paul van Gastel kwam in oktober naar Doetinchem. Door verschillende spierblessures bleef zijn inbreng beperkt tot dertien wedstrijden. Van Gastel maakte in de laatste week bovendien een slechte beurt. Terwijl zijn ploeggenoten zich meldden voor het trainingskamp voor de laatste competitiewedstrijd, was de verdediger spoorloos.

Ter Avest speelde dit seizoen zeventien wedstrijden, maar moest het einde van het seizoen werkeloos toekijken. De linkspoot kon en wilde een operatie aan zijn achillespees niet meer uitstellen. 'Ik vind het jammer dat ik wegmoet', zei Ter Avest in De Gelderlander. 'Maar Frans Adelaar vertelde me dat hij spelers zoekt voor andere posities. Dan houdt het op en ga ik op zoek naar wat anders.'

Bekijk hier al onze video's