Van Gastel keert terug naar China voor eerste klus als hoofdtrainer

Reacties

Jean-Paul van Gastel keert als hoofdtrainer terug naar Guangzhou R&F, de Chinese club waar hij tot eind vorig jaar werkte als assistent van Giovanni van Bronckhorst.

Van Gastel keert terug naar China voor eerste klus als hoofdtrainer
© Pro Shots

Voor Van Gastel is het zijn eerste klus als hoofdcoach. De 48-jarige oud-international werkte jarenlang bij Feyenoord. Eerst als jeugdtrainer en later als assistent-coach aan de zijde van Ronald Koeman, Fred Rutten, Van Bronckhorst en Jaap Stam. In oktober 2019 werd hij tot zijn eigen verbazing ontslagen, een dag nadat Stam had besloten op te stappen.

Van Gastel vertelde eind 2019 dat hij zijn ontslag moest vernemen via zijn elfjarige zoon, die het nieuws op zijn telefoon had gezien. 'De dag ervoor had ik de leiding over de training, omdat Jaap Stam net ontslag had genomen. Ze hadden dus de hele dag de tijd gehad om mij te informeren. Zoals het is verlopen, vind ik respectloos en onmenselijk.'

Van Gastel vond als rechterhand van Van Bronckhorst al snel weer werk bij Guangzhou R&F, maar keerde in december net als de hoofdtrainer terug naar Nederland. Van Bronckhorst wilde weer dichter bij zijn familie zijn. Maar het Chinese avontuur is Van Gastel blijkbaar goed bevallen, nu hij bij Guangzhou R&F zijn debuut als hoofdcoach maakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chinese Super League
Meer over Chinese Super League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.