Van Gangelen strijdt tegen slechte adem van Eredivisietrainers

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gangelen strijdt tegen slechte adem van Eredivisietrainers

Gennaro Gattuso stond in zijn actieve loopbaan niet te boek als een ijdeltuit, maar speelde wel samen met wat spelers die graag in de spiegel keken. 'David Beckham, Marco Borriello en natuurlijk Fernando Redondo. Dat waren wel de drie ijdelste van allemaal. Redondo droeg geen dag hetzelfde, die had altijd iets anders aan', herinnert Gattuso zich nog in een interview met DAZN. De Italiaan komt ook te spreken over Kakha Kaladze, met wie hij samenspeelde bij AC Milan. 'Dat was echt een herrieschopper. Als ik de boel een beetje op wilde stoken, stond hij er altijd als eerste bij om me te helpen', zegt Gattuso.

• Vorig seizoen finishte Newcastle United uiteindelijk op de tiende plaats in de Premier League. Waar zou het avontuur dit keer eindigen?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als iemand het tegen mij zou zeggen, zou ik ook blij zijn'
• Jan Joost van Gangelen is begonnen aan een heus 'Smint'-offensief. De presentator van FOX Sports merkte na afloop van wedstrijden vaak dat trainers uit hun mond stonken tijdens het perspraatje, terwijl er vooraf nog niets aan de hand was. 'Vier van de tien gaan gigantisch uit hun plaat meuren', vertelde Van Gangelen donderdag tijdens de Coen & Sander Show op Radio 538.

Hij legde ook wat de oorzaak is. 'Het komt door de stress. Het geldt lang niet voor iedereen, maar ze maken gewoon iets aan wat uit hun maag komt en gaan daardoor uit hun mond stinken.' Als oplossing biedt Van Gangelen de trainer dan ook een Smintje aan, om weer een frisse adem te krijgen. 

• Als David Neres bij Brazilië speeltijd krijgt tegen Panama (zaterdag) of Tsjechië (dinsdag), gebeurt dat met rugnummer 7. De aanvaller van Ajax kreeg bij de nationale ploeg hetzelfde rugnummer toebedeeld als bij zijn club Ajax. 

Christian Eriksen staat bekend als een specialist in het nemen van vrije trappen, maar hij heeft dit seizoen nog geen enkele keer gescoord uit een directe vrije trap. Dan zijn de statistieken van Robert Skov een stuk beter: de aanvaller van FC Kopenhagen was dit seizoen al acht keer trefzeker uit de standaardsituatie. Wegens een blessure ontbreekt Skov bij de Deense nationale selectie, voor de interlands tegen Kosovo en Zwitserland, maar Eriksen weet dat hij zijn status als vaste vrijetrappennemer bij Denemarken weleens kwijt kan gaan raken.

'Ik heb veel respect voor Robert', zegt Eriksen tegen Bold. 'Hij heeft in de Deense competitie al vaak gescoord uit een directe vrije trap. Ik weet niet of hij het bij de nationale ploeg van mij gaat overnemen: Robert zal er snel weer bij zijn en dan zullen we wel zien. Bij Kopenhagen laat hij in ieder geval zien dat hij een specialist is, dus het zou goed kunnen dat mijn status als vrijetrappennemer in gevaar is. Zeker als hij zo door blijft gaan.'

'Liverpool is als team enorm gegroeid en dat is voor een groot deel te danken aan Virgil van Dijk'
• Een nieuw lid van de Virgil van Dijk-fanclub. Franco Baresi, die zelf toch ook geen onaardige verdediger was, toont zich in gesprek met AFP onder de indruk van de Nederlander. 'Maar ik ben ook fan van De Ligt. Het is erg moeilijk om deze twee verdedigers met elkaar te vergelijken, maar ze zijn allebei erg sterk en erg atletisch', aldus Baresi. 

• Het lijkt ons het grootste nadeel bij een eerste oproep voor een nationaal team: een liedje zingen als ontgroening. David Neres slaat zich er aardig doorheen bij Brazilië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Emre Can zou het belachelijk vinden als Cristiano Ronaldo wordt geschorst voor het maken van een obsceen gebaar na het maken van een van zijn treffers tegen Atlético Madrid. 'Hij reageerde duidelijk op Diego Simeone. Als je speelt zoals hij, dan mag je zelf bepalen hoe je juicht', vertelt de Juventus-speler aan Sport Bild. Simeone kreeg een boete voor zijn cojones-gebaar in het heenduel.

'Ondanks alle onrust beschikt Duitsland over veel kwaliteit en talent. Alles is mogelijk.'
• Oud-international Rafael van der Vaart verwacht zondag in Amsterdam geen herhaling van de wedstrijd Nederland – Duitsland in de Nations League (3-0). 'Ik ben erg benieuwd naar de uitkomst.' (Bild)

• De Oranje-klanten hebben een extra reden om donderdagavond in Rotterdam tegen Wit-Rusland hun beste beentje voor te zetten. Bondscoach Ronald Koeman viert namelijk zijn 56ste verjaardag.

• In de strijd om de Copa Americana was Zulia deze week te sterk voor Nacional Potosí, dat op eigen veld verloor door een late treffer van Bryan Moya. Toch was het een meer dan verrassende uitslag getuige de statistieken in het voordeel van de Boliviaanse thuisploeg. In Estadio Victor Agustin Ugarte werden 54 doelpogingen van Nacional Potosí geturfd, tegen 6 van Zulia. De verhoudingen qua balbezit (80-20) lieten zien dat de uitslag verrassend was. Eén keer in het strafschopgebeid van de tegenstander komen was genoeg voor Zulia. Op 16 april staat de return op het programma.

• Soms levert een duik in de archieven een bijzonder beeld op. Toenmalig Chelsea-manager José Mourinho kreeg in 2006 een scoutingsrapport onder ogen, waarin zijn assistent André Villas-Boas een analyse gaf van het toenmalige Barcelona. Over Ronaldinho: 'Constante bedrieger, gaat heel graag neer', over Lionel Messi: 'Als je hem met een overtreding kan afstoppen, zeker doen buiten de zestien, liefst zo vroeg mogelijk. Is maar pas terug uit blessure.' Overigens hielp het allemaal niet, Chelsea kreeg in de Champions League Barcelona niet klein op weg naar de kwartfinale.

• Over Ronaldinho gesproken, de Braziliaan is vandaag 39 jaar geleden geboren. Los van een felicitatie is dat ook een mooie aanleiding om nog een keer te zien waar hij in zijn carrière allemaal toe in staat was. Zoals die dag op bezoek bij Real Madrid.

• In België wordt uitgekeken naar de play-offs. De crème de la crème van de Jupiler Pro League jaagt op die felbegeerde titel. Ook de arbitrage werkt met extra aandacht toe naar deze barrage. De Belgische bond verlangt van de scheidrechters en assistenten dat ze al een dag voor de wedstrijd in retraite te gaan voor een optimale voorbereiding. Dat roept ook vraagtekens op bij met name de mannen die de vlag hanteren. Ze moeten onverwachts veel vakantie vragen bij hun werkgevers, aangezien hun werk als assistent-scheidsrechter geen vetpot is. De KBVB moet dus ook nog over de brug komen met een financiële compensatie. Dat moet deze week gebeuren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.