Van Gaal: 'Zou heel prettig zijn als het land achter ons gaat staan'

Reacties

Louis van Gaal hoopt dat de steun voor het Nederlands elftal groeit in de aanloop naar de kwartfinale. Hij vindt het jammer dat de Oranje-supporters in de stadions tot nu toe telkens in de minderheid zijn.

Van Gaal: 'Zou heel prettig zijn als het land achter ons gaat staan'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

De bondscoach stipte dat aan in zijn interview met de NOS na de met 3-1 gewonnen achtste finale tegen de Verenigde Staten. 'Het zou heel prettig zijn als het land achter ons gaat staan. Je zag dat we in het stadion overdonderd werden door de USA. We hebben nu vier wedstrijden gespeeld hier en vier keer waren we in de minderheid', doelde Van Gaal op de verhoudingen op de tribunes.

Van Gaal zou het niet alleen prettig vinden als meer Nederlandse supporters naar Qatar komen, hij hoopt dat ook binnen de landsgrenzen de steun groeit. Hij bracht een door de KNVB georganiseerd evenement ter sprake. 'De Arena bijvoorbeeld kan ook heel leuk zijn', klonk het.

De Nederlandse voetbalbond maakte kort na de overwinning op de Verenigde Staten bekend dat het zogeheten Huis van Oranje vrijdag weer opengaat bij de kwartfinale. Dat betekent dat de wedstrijd tegen Argentinië of Australië op grote schermen wordt uitgezonden in de Johan Cruijff Arena, waar supporters dan samen kunnen komen. Verschillende artiesten zullen daar ook optreden en Jack van Gelder, Evert ten Napel en Bas Nijhuis verzorgen het commentaar bij de wedstrijd. Het Huis van Oranje bleef dicht voor de wedstrijd tegen de USA.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Verenigde Staten
Meer over Verenigde Staten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.