Van Gaal verklapt: Gakpo krijgt voorkeur boven Klaassen tegen Senegal

Reacties

Louis van Gaal heeft min of meer verklapt dat Cody Gakpo op een basisplaats kan rekenen tegen Senegal. Als aanvallende mddenvelder lijkt Gakpo de voorkeur te krijgen boven Davy Klaassen.

Van Gaal verklapt: Gakpo krijgt voorkeur boven Klaassen tegen Senegal
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

Aan het eind van de persconferentie van zondagmiddag ging Van Gaal in op het belang van een goede mix tussen creatieve en loyale spelers. Hij vindt het belangrijk om enkele creatieve spelers in de ploeg te hebben en wil door de afwezigheid van Memphis Depay, die vanwege een blessure niet in de basis zal staan, dan ook een andere creatieveling in de ploeg.

In een eerder stadium verklapte Van Gaal al dat Vincent Janssen waarschijnlijk de vervanger wordt van Memphis. Omdat Janssen 'niet echt' een creatieve speler is, lijkt Van Gaal op de positie van nummer 10 te kiezen voor Gakpo. 'Ik heb altijd een verdeling tussen creatieve spelers, die heb je nodig, en loyale spelers, dat zijn vaak verdedigers en middenvelders. Ik denk dat je hoogstens drie of vier creatieve spelers in je elftal moet hebben.'

'De rest moet in dienst van hen spelen. Ik doe dat nog steeds en heb altijd redelijk veel succes, dus ik denk dat ik dat goed zie. Er moet balans zijn in het elftal', vervolgde Van Gaal. 'Dat is het verschil tussen een Klaassen en Gakpo. Gakpo is creatiever, Klaassen is meer een teamspeler. Ik moet kiezen wat we nodig hebben. Als Memphis niet meedoet, hebben we een creatieve speler minder. Dan is het vrij logisch dat Gakpo gaat spelen en Klaassen niet, want Janssen is niet een echt creatieve speler. Dan heb ik genoeg gezegd, denk ik.'

De uitspraak van Van Gaal is opvallend, want eerder in de persconferentie wilde hij niet verklappen wie gaat keepen. 'Ik geef nooit de opstelling prijs', zei hij toen. De signalen zijn dat Andries Noppert de voorkeur gaat krijgen boven Justin Bijlow en Remko Pasveer. 

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Lees hier alles over de tegenstander van Oranje. 

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.