Van Gaal verbaast zich over kritiek op Blind: 'Dat vind ik ongelooflijk'

Reacties

Daley Blind ligt onder een vergrootglas bij Ajax én bij het Nederlands elftal. De linkspoot is zijn basisplaats bij zijn club kwijtgeraakt, maar staat bij Louis van Gaal niet ter discussie.

Van Gaal verbaast zich over kritiek op Blind: 'Dat vind ik ongelooflijk'
© Pro Shots

Van Gaal sprak vrijdag tijdens een persconferentie al een uur met de media, maar schoof ook nog aan voor een televisie-interview met de NOS. Daarbij ging het onder meer over Blind, bij wie het de laatste tijd vooral gaat over zijn zwaktes en tekortkomingen. 'Ja, maar dat vind ik al ongelooflijk', reageerde Van Gaal, daarmee aangevend dat hij het totaal niet met de critici eens is.

Blind is in het elftal van Van Gaal de linkerwingback en lijkt voor het WK zeker te zijn van een basisplaats. Voor de positie van linkercentrumverdediger in het 3-5-2-systeem is Nathan Aké de eerste keus en Van Gaal benadrukt dat hij Blind niet ziet als zijn stand-in. Maar wie is dat dan wel?

'In mijn visie moet daar een linkspoot spelen', zegt Van Gaal. 'Daarvoor was Bruno Martins Indi ingehuurd. Die was geblesseerd en toen moest ik verder kijken. Daarvoor heb ik Sven Botman, Pascal Struijk en Micky van de Ven gevolgd. Maar die moet ik dan weer afzetten tegen de vierde keus: Matthijs de Ligt.' Dat is een rechtspoot. 'Maar Matthijs kan daar ook spelen, heeft daar ook vaak gespeeld. Bij Bayern München, maar ook bij Juventus. Dan geef ik de voorkeur aan Matthijs.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.