Van Gaal stipt Frenkie de Jong-probleem aan bij Barça

Reacties

Voormalig trainer Louis van Gaal vindt dat huidig Barça-coach Ronald Koeman Frenkie de Jong anders in had moeten zetten tijdens de verloren El Clásico in Madrid.

Van Gaal stipt Frenkie de Jong-probleem aan bij Barça
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Barcelona
Barcelona

De middenvelder van het Nederlands elftal speelde een vrij onzichtbare wedstrijd tegen Real Madrid en Van Gaal, zelf over twee periodes ruim drie jaar trainer van Barcelona geweest, denkt dat hij meer had kunnen laten zien als hij op een andere plek had gestaan. 'Het is een fout geweest dat hij (Koeman, red.) Frenkie niet bij de achterste drie heeft laten spelen, maar op het middenveld. Frenkie heeft amper een bal aangeraakt.'

Tijdens het terugkijken van enkele hoogtepunten ging Van Gaal verder met zijn analyse bij Ziggo Sport. 'Je ziet hoeveel verdedigers er staan van Real Madrid, daar moet Barcelona doorheen zien te komen', doelde hij op de verdedigende houding van Real Madrid. 'Ik zit hier met een gebroken hart', refereerde de oud-coach op het feit dat de 'voetballende' ploeg het verloor van de 'counterploeg'. De statistieken laten dit ook zien: Real Madrid had tegen Barcelona slechts 31 procent balbezit. 

Door het resultaat in El Clásico is de Spaanse titelstrijd nóg spannender geworden. Het verschil tussen de drie topclubs van Spanje is op dit moment één punt.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.