Van Gaal somt op wat Frenkie de Jong tot cruciale Oranje-speler maakt

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft naast een persconferentie meer uitleg gegeven over de spelers die hij geselecteerd heeft voor het WK in Qatar. Zo verbaasde hij zich om de kritiek op Daley Blind en heeft hij complimenten over voor Frenkie de Jong.

Van Gaal somt op wat Frenkie de Jong tot cruciale Oranje-speler maakt
© Pro Shots

'Hij is gewoon heel belangrijk', stelt Van Gaal in gesprek met de NOS. De bondscoach weet precies wat hij van de middenvelder van Barcelona kan verwachten. 'Als de tegenstander ons vast wil zetten is Frenkie de man die er onderuit kan spelen. Hij is balvast, kan een linie overslaan en heeft het inzicht een speler alleen voor de keeper te zetten.' Dat laatste liet hij onlangs nog zien bij Barça, toen hij teamgenoot Raphinha vrijzette op eenzelfde wijze als Blind op het WK van 2014 deed met Robin van Persie.

Van Gaal was geen fan van de Barça-transfer van De Jong, inmiddels drie jaar geleden. 'Ik heb van tevoren gezegd dat hij Busquets er niet uit ging spelen.' Tot blijdschap zag de bondscoach dat De Jong meer en meer aan bod kwam in het elftal van Xavi. 'Nu gaat Busquets weg en komt hij op zijn plek te staan. Dat is zijn beste plek. En iedere keer als hij daar speelde, was hij de beste van het veld.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.