'Van Gaal' promoot Noors tv-programma, Van den Brom 'echt supertof'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Van Gaal' promoot Noors tv-programma, Van den Brom 'echt supertof'
© Pro Shots

'De tijd onder John van den Brom bij Anderlecht was echt wel fantastisch. We deden alles met de bal, maakten veel plezier. Iedereen voelde zich goed in zijn vel. Echt supertof. Maar de beste... dat was Michel Preud'homme. Zonder twijfel. Hij wist alles, van a tot z. Kwaliteiten, het tactische, mentaliteit, voetbaltechnisch,... Hij was de allerbeste.' 
Tom De Sutter (34), die zijn afscheid heeft aangekondigd, blikt in Het Laatste Nieuws terug op zijn carrière.

'Hij moet nooit tevreden zijn met wat hij heeft. Hij moet altijd proberen te spelen op het niveau van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Dat is moeilijk maar realistisch.' 
• Oud-Ajacied Tijani Babangida geeft hoog op van de 21-jarige landgenoot Victor Osimhen, de begeerde aanvaller van Lille. (Goal)

Louis van Gaal is een welkom persoon om de draak mee te steken. Zo ook bij het Noorse TV2, dat de Nederlandse trainer in ruste gebruikt om haar programma te promoten. 'Van Gaal of geniaal.'

Virgil van Dijk stelde op verzoek van de Premier League een team samen voor vijf tegen vijf. De Oranje-international, die geen Liverpool-teamgenoten mocht kiezen, putte vooral uit de selectie van Manchester City. Naast Ederson Moraes, Aymeric Laporte, Kevin De Bruyne ('Over hem hoef je niet veel te zeggen') koos Van Dijk voor Heung-Min Son (Tottenham Hotspur) en Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal).

'Hij sprak niet eens Italiaans. Hij kwam binnen en het was niet duidelijk wat hij wilde. Ik probeerde respect voor hem te hebben en van hem te leren. Maar het was zijn keuze mij niet mee te nemen naar wedstrijden.' 
Felipe Melo kijkt terug op zijn (korte) samenwerking met Frank de Boer bij Internazionale. De Braziliaan had last van de keuzes van de Nederlander. 'Ik was een beetje down hierover, ik trainde veel. Toen vertrok hij, kwam Stefano Pioli en kwam ik direct weer aan spelen toe.' (Gazzetta dello Sport)

'Lionel Messi is de beste speler in de geschiedenis. Ronaldinho behoort wel tot de beste voetballers ooit. Daarna volgt de rest pas.' 
Xavi schaart zijn Braziliaanse oud-teamgenoot bij Barcelona bij een select gezelschap. (Globo Esporte)

• Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, vindt het maar niets dat Zinedine Zidane is teruggekeerd als coach van Real Madrid. Volgens de Egyptische Ajax-spits van weleer had hij dat nooit moeten doen. 'Real is mijn favoriete club in Spanje, maar de rentree van Zidane heeft de club helemaal niets opgeleverd. Trouw nooit twee keer met dezelfde vrouw, het gezegde is er niet voor niets', aldus Mido, die in zijn tijd in Nederland ook nog wel eens zijn interesse voor vrouwelijk schoon liet blijken. (AS)

'Ik denk niet dat de Chelsea-manager van 25 jaar geleden de kwaliteiten nodig had die nu wel nodig zijn.'
• In een nieuw verschenen boek over de managers van Chelsea door de jaren heen vertelt Frank Lampard de druk te voelen die het vak zo kenmerkt. Hij noemt het aantal werkzaamheden dat met de verstreken jaren zo enorm is gegroeid en pikt er ook het voldoen aan de eisen van eigenaars als Roman Abramovich uit.

• In de voetballoze tijd blikken ze bij FOX Sports terug op het EK dat Jong Oranje won in 2006. Nicky Hofs 'speelde in de halve finale de wedstrijd van zijn leven', weet de coach van destijds, Foppe de Haan nog, over het duel in het Portugese Braga. De jongelingen van Nederland klopten de absolute favoriet Frankrijk mede door twee goals van Hofs na verlenging met 3-2.

• In de reguliere competitie had Anderlecht een mirakel nodig gehad om op de laatste speeldag de play-offs te bereiken. Dat duel werd afgelast vanwege de coronacrisis en de kans dat er in België niet meer hervat wordt is groot. Daarom ging Anderlecht-middenvelder Michel Vlap online de strijd aan met STVV, dat werd vertegenwoordigd door Stan van Dessel. Het mirakel kwam er ook online niet. Vlap verloor met 4-3.

• Zaterdag feliciteerden we Sami Khedira al. De Juventus-middenvelder heeft er een dolle boel van gemaakt zo laat hij zien op Instagram.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De jarigen van zondag kunnen allemaal een voorbeeld nemen aan Khedira. Meervoudige persoonlijkheidsfeestje vandaag voor: Joris Mathijsen (40), Hans de Koning (60), Jurgen Ekkelenkamp (20), Daniel Majstorovic (43), Simone Inzaghi (44), Fernando Morientes (44), Marcel Seip (38), Timo Hildebrand (41), Etiënne Reijnen (33), Thomas Hitzlsperger (38), Género Zeefuik (30) en Borja Mayoral (23).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

•  En als we dan toch in de archieven duiken, deze twee schitterende goals zouden we jullie niet willen onthouden. Negen jaar geleden deed Dejan Stankovic dit namens Internazionale in het Champions League-duel met Schalke 04.

•  En na deze fraaie goal stappen we uit de tijdmachine. Dit deed Aaron Ramsey, toen nog in dienst van Arsenal, twee jaar geleden tegen CSKA Moskou.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.