Van Gaal prikkelde Martins Indi: 'Die woorden ben ik nooit vergeten'

Reacties

Wisselvallige resultaten, een teenoperatie, enkele blessures, een coronabesmetting, op de valreep alsnog een Europees ticket en een uitnodiging voor Oranje: het is een meeslepend seizoen geweest voor Bruno Martins Indi.

Van Gaal prikkelde Martins Indi: 'Die woorden ben ik nooit vergeten'
© Pro Shots

De dertigjarige verdediger maakte in juni zijn eerste speelminuten in het Nederlands elftal sinds juni 2017. Hij kwam in beide Nations League-wedstrijden tegen Wales in actie. In gesprek met VI vertelt Martins Indi onder meer over de gelijkenissen tussen het spel van Oranje en AZ.

'Op papier is het systeem van Oranje anders dan bij AZ, maar de spelprincipes zijn in grote lijnen hetzelfde. Beide ploegen willen druk zetten en aanvallend voetbal spelen.' Het is Martins Indi taak om door te dekken, om de ruimtes in de gaten te houden en om diepte te zoeken in de passing.

In dat laatste heeft Martins Indi zich meer en meer ontwikkeld, mede op advies van Louis van Gaal. 'Ik gaf in de eerste jaren van mijn carrière vaak korte passes in de opbouw van achteruit. Maar ook niet altijd: in mijn eerste WK-wedstrijd met Oranje, in Brazilië tegen Spanje, was ik degene die de meeste passes naar het laatste derde deel van het veld gaf. Dus het is soms ook perceptie.' 

'Ik weet nog dat de bondscoach in Brazilië naar me toe kwam en zei: "Laat iedereen maar praten, wij weten wat jij allemaal kan". Dat ben ik nooit vergeten.'

Lees hieronder het volledige interview met Bruno Martins Indi:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.