Van Gaal openhartig over keepers, geen 'Frenkie-variant' tegen België

Reacties

Remko Pasveer lijkt ook zondagavond in het Nations League-duel met België op een basisplaats te mogen rekenen bij het Nederlands elftal. Het betekent echter niet dat de 38-jarige doelman van Ajax ook tijdens het WK de eerste keeper van Oranje is.

Van Gaal openhartig over keepers, geen 'Frenkie-variant' tegen België
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
België
België

Pasveer debuteerde afgelopen donderdag enigszins verrassend in het uitduel met Polen (0-2 overwinning). Hoewel Louis van Gaal op de persconferentie nog wel wat kritiek had op zijn spel, en dan met name op het meevoetballende gedeelte, liet de bondscoach in een interview met de NOS doorschemeren dat Pasveer tegen België weer speelt.

Van Gaal is er normaal niet zo happig op om zijn opstelling prijs te geven, maar antwoordde bevestigend op de vraag van verslaggever Jeroen Stekelenburg of tegen België dezelfde keeper op doel staat als afgelopen donderdag. 'Dat ga je morgen zien, maar ik geloof het wel. Hij heeft de nul gehouden en wij hebben niet zo vaak de nul gehouden.'

Daarmee lijkt Pasveer zich te mogen opmaken voor zijn tweede interland. Het betekent echter niet dat hij automatisch de beste papieren heeft voor het WK. Van Gaal stelde namelijk dat de keeper die tegen België speelt, níét zijn beoogde doelman voor het WK is. 'Nee, nee', klonk het vrij stellig toen de bondscoach die vraag kreeg.

Frenkie
Zo mogen met name Jasper Cillessen en Mark Flekken dus nog hoop koesteren richting het mondiale eindtoernooi in Qatar. Van Gaal liet tijdens zijn persconferentie al doorschemeren dat hij in de selectie ook een plekje openhoudt voor Frenkie de Jong en Memphis Depay. Het tweetal van Barcelona is er tegen België niet bij wegens blessures.

Van Gaal zal De Jong op het middenveld niet één op één proberen te vervangen, vertelde hij in hetzelfde interview met de NOS. De bondscoach kiest voor een 'andere variant' en gaat niet op zoek naar de speler die met zijn kwaliteiten het dichtst in de buurt komt voor Frenkie. 'Ik wil de andere variant ook zien.' Daley Blind geldt daarbij ook als optie.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Pasveer
Meer over R. Pasveer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.