Van Gaal op zijn hoede voor 'fanatiek en scherp' Verenigde Staten

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal verwacht een lastige wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Amerika is zaterdagmiddag om 16.00 uur de tegenstander van Oranje in de achtste finale.

Van Gaal op zijn hoede voor 'fanatiek en scherp' Verenigde Staten
© Pro Shots

De VS plaatsten zich dinsdagavond voor de laatste zestien door Iran met 1-0 te verslaan. Van Gaal moet de ploeg van bondscoach Gregg Berhalter nog uitgebreid bestuderen. 'Ik heb ze nog niet gezien, alleen in samenvattingen. Dan heb je geen goed beeld', zei de bondscoach na het duel met Qatar tegen de NOS. 'Maar ze zijn als tweede geëindigd, dan zijn ze ongetwijfeld minder goed dan de nummer 1'.

Engeland was de winnaar van Groep B, maar had het in het onderlinge duel lastig met de VS. 'Ik weet uit ervaring dat wedstrijden tegen landen als de Verenigde Staten en Australië, die we op het WK van 2014 in Brazilië tegenkwamen (Oranje won toen met 3-2, red.), altijd heel lastig zijn', aldus Van Gaal, die weet waar de kracht van de Amerikaanse nationale ploegt ligt. 'Ze zijn heel fanatiek en scherp op de bal.'

De VS plaatste zich dinsdag voor de vijfde keer in de WK-historie voor de laatste zestien. Oranje speelde vijf keer eerder tegen Amerika, louter in vriendschappelijk verband. De eerste vier ontmoetingen won Nederland allemaal, alleen de laatste in 2015 ging verloren. Toen gaf Nederland onder leiding van bondscoach Guus Hiddink in de slotfase een 3-1 voorsprong uit handen en werd het nog 3-4.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Onderlinge historie

Datum Wedstrijd Uitslag
21-2-1998 VS - Nederland 0-2
19-5-2002 VS - Nederland 0-2
18-2-2004 Nederland - VS 1-0
3-3-2010 Nederland - VS 2-1
5-6-2015 Nederland - VS 3-4
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.