Van Gaal niet bang voor ontslag Koeman: 'Situatie houdbaarder dan die van mij'

Reacties

Louis van Gaal verwacht niet dat Ronald Koeman zo snel zal worden ontslagen bij Barcelona. De oud-trainer van de Catalanen stelt dat Koeman als oud-speler meer krediet geniet dan hijzelf in zijn tweede periode in Camp Nou, die al in een vroegtijdig stadium ten einde kwam.

Van Gaal niet bang voor ontslag Koeman: 'Situatie houdbaarder dan die van mij'
© Pro Shots

Van Gaal keerde in de zomer van 2002 terug als trainer van Barcelona, nadat zijn eerste periode als bondscoach van het Nederlands elftal was uitgelopen op een fiasco door het mislopen van het WK 2002. In Camp Nou verging het de Amsterdammer, in zijn eerste periode nog twee keer kampioen met Barcelona (1998 en 1999, foto), niet veel beter. De resultaten vielen tegen, er was veel onrust en in januari 2003 mondde dat uit in zijn ontslag.

Van Gaal denkt dat het zo'n vaart bij Koeman nu niet zal lopen, ook al is ook zijn start in La Liga met vier nederlagen en slechts vier overwinningen ronduit teleurstellend. 'De situatie is voor Koeman veel houdbaarder dan die van mij, omdat ik geen ex-speler was van Barcelona. En Ronald is niet zomaar een ex-speler, hij heeft ze met een vrije trap de Champions League geschonken', wijst Van Gaal op de winnende goal van Koeman in 1992 tegen Sampdoria.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wel kunnen de presidentsverkiezingen van 24 januari een beslissende rol gaan spelen voor de toekomst van Koeman, weet Van Gaal. 'Afhankelijk van welke president er gekozen wordt, kan het aan een zijden draad gaan hangen. Maar ik denk dat zijn resultaten in de Champions League tot nu toe genoeg zijn.' Barça verloor daarin dinsdag weliswaar met duidelijke cijfers van Juventus (0-3), maar plaatste zich wel eenvoudig voor de achtste finale.

Messi
Van Gaal ging in de studio van Ziggo Sport ook in op de situatie rond Lionel Messi en liet doorschemeren dat het misschien wel beter is als de Argentijnse sterspeler vertrekt. 'Ik denk dat Messi het Koeman juist veel moeilijker maakt. Ik zie vanaf de buitenkant dat spelers anders op hem reageren en dat ze veelal met tien mensen spelen. Het team is altijd belangrijker dan een individuele speler. Als het zo voortsuddert, is er maar een oplossing.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.