Van Gaal laat Malacia debuteren in Oranje, Van Dijk begint op de bank

Reacties

Tyrell Malacia maakt zaterdagavond zijn debuut in het Nederlands elftal. De 22-jarige linksback van Feyenoord staat aan de aftrap van het WK-kwalificatieduel met Montenegro, in Eindhoven. Daarnaast begint aanvoerder Virgil van Dijk op de bank.

Van Gaal laat Malacia debuteren in Oranje, Van Dijk begint op de bank
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 0
Montenegro
Montenegro

Net als tegen Noorwegen staat ook Justin Bijlow in de basis, de Feyenoord-goalie gaat beginnen aan zijn tweede interland. Achterin is zijn ploeggenoot Malacia de vervanger van de geschorste Daley Blind: voor de linksback is het zijn debuut in Oranje. Van Gaal verklapte vrijdag al dat rechtsback Denzel Dumfries (die Jürrien Timber vervangt) en centrumverdediger Stefan de Vrij ook zouden gaan spelen. Laatstgenoemde vormt het centrale duo met Matthijs de Ligt, waardoor Virgil van Dijk (de net weer fitte aanvoerder) op de bank begint.

Op het middenveld spelen wederom Georginio Wijnaldum (die door het ontbreken van Van Dijk aanvoerder is), Frenkie de Jong en Davy Klaassen (tegen de Noren nog goed voor de 1-1). Voorin krijgt Steven Berghuis op rechts wederom een kans van Van Gaal, nadat hij tegen Noorwegen in de rust werd gewisseld. Ook de andere twee aanvallers (linksbuiten Cody Gakpo en spits Memphis Depay) behouden hun basisplaatsen.

Met andere woorden: ten opzichte van Noorwegen-uit voert Van Gaal drie wijzigingen door, allemaal in de defensie. Van Dijk krijgt waarschijnlijk rust, Blind is zoals gezegd geschorst, terwijl Timber in Oslo niet helemaal voldeed, zo liet de bondscoach eerder al weten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.