Van Gaal krijgt enorm compliment van El Loco

Reacties

Marcelo Bielsa heeft een duidelijke favoriete trainer. De huidige manager van Leeds United is zeer groot fan van Louis van Gaal, herhaalde hij zondag nog maar eens. En eigenlijk is de omschrijving zeer groot fan dan nog een understatement.

Van Gaal krijgt enorm compliment van El Loco
© Pro Shots

In een Q&A met Sky Sports ging de 66-jarige trainer in op de vraag wie zijn favoriete trainer is. 'Louis van Gaal, omdat ik enorm veel naar de manier waarop hij zijn teams bouwde heb gekeken', zo antwoordde hij over de huidige bondscoach. 'En dan in het bijzonder naar zijn onvergetelijke Ajax-ploeg. Ik hield enorm van het voetbal dat zij speelden', verwees Bielsa naar het Gouden Ajax uit de jaren negentig, dat onder meer de Champions League en wereldbeker won in 1995.

Op VI PRO deden we eerder al uit de doeken hoe El Loco, die bekend staat om zijn onuitputtelijke analyes en overgave voor het tactische aspect, omging met de visie van Van Gaal. Jaren terug sloot hij zich al dagenlang op om de wedstrijden van de succesploeg van Ajax integraal terug te kijken. Zijn vrouw assisteerde hem in dit proces. Zij zocht vooraf de minuten op waarin Ajax wissels toepaste. Bielsa zette op die momenten de band stil om te raden wat Van Gaal ging doen. Pas toen Bielsa dusdanig in zijn hoofd was gekropen dat hij wissels feilloos kon voorspellen, was de zelfstudie voor hem geslaagd, hetgeen de aanpak van Bielsa typeert. Zondag herhaalde hij zijn bewondering voor Van Gaal dus nog maar eens.

De anekdote over de werkwije van Bielsa, is afkomstig uit onderstaand PRO-stuk. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.